Ontdek de wandelpareltjes op de Fiets en Wandelbeurs

Nederlanders zijn een wandelend volkje, elk jaar trekken zo’n 10,5 miljoen inwoners hun wandelschoenen aan. Op de Fiets en Wandelbeurs, die 11 en 12 februari plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht, zijn weer pareltjes te ontdekken voor de echte wandelliefhebber.

Dominica

Ooit gehoord van Dominica, een paradijselijk groen eiland in de Caribische Zee? Je kunt er niet alleen zonnen, duiken en walvissen langs de kust spotten, maar ook de Waitukubuli National Trail lopen. Een route van 185 kilometer door tropisch regenwoud, over bergkammen en langs meren en watervallen. Ook de South West Coast Path trekt de aandacht: 1.000 wandelkilometers langs de grillige Engelse kustlijn, met rotspilaren die uit zee oprijzen en spectaculaire uitzichten vanaf kliffen.

 

ZIE OOK: Ontdek de Nieuwe gids ‘Wandelen in Midden-Zweden’

 

Dichter bij huis loopt het Groot-Frieslandpad. Friesland was vroeger veel groter dan de huidige provincie, het bestond ooit uit zeven zeelanden. Vanaf Bergen aan Zee voert de route je door Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot in Ost-Friesland, over in totaal 362 kilometer. Informeer bij Wandelnet, in de stand van Wandel.nl/KWBN, naar dit nieuwe langeafstandspad, dat genomineerd is voor de Wandelroute van het Jaar 2017.

 

 

Rust, ruimte en natuur: Scandinavië heeft het nog in overvloed. Kåne, Dalsland, Värmland, Örebro län, Västmanland, Gävleborgs län en Dalarna plus de pelgrimsroute Olavsleden presenteren de wandel- en fietsmogelijkheden in Midden-Zweden. Je vindt daar een combinatie van al het moois dat het land te bieden heeft: natuur en cultuur, stil en druk, stad en wildernis. Paul van Bodengraven publiceerde onlangs de gids ‘Wandelen in Midden-Zweden‘, met 22 routes door dit gebied. Bezoek voor meer informatie de stand van ‘Zweden’, 4.C.35, of de Olavsleden-lezing van Ria Warmerdam in Zaal 1.

Langs de kust

Veel interesse is er voor Portugal en Spanje als bestemmingen voor actieve vakanties. Niet voor niets was Spanje vorig jaar themaland van de beurs. Bert Stok neemt de bezoekers in het lezingprogramma mee naar de kusten van Portugal en Spaans Galicië. Als Portugal-kenner kan hij wandelaars als geen ander op het juiste wandelspoor zetten. Waar vind je hoge kliffen en woeste golven en waar kun je lekker over het strand lopen? In december verscheen van hem nog een digitale uitgave met wandelingen in en rond Santiago de Compostela en langs de kust van Galicië.

Romeinse Limes

Ester Smit koos voor een ander thema in haar lezing: de Limes, ofwel het stelsel van forten en legerkampen dat de Romeinen aan de noordgrens van hun rijk aanlegden. Bovengronds is er weinig meer te bespeuren van de verdedigingslijn, maar wie goed zoekt, vindt toch nog sporen ervan in het landschap. In haar gids ‘Romeinse Veldtochten’ beschrijft ze zeven prachtige wandelingen waarbij je kennismaakt met het Romeinse verleden van ons land.

Bekijk het volledige programma op: www.fietsenwandelbeurs.nl.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 11 en 12 februari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

Comments are closed.