Emirates stelt normen voor medische zorg aan boord

Wereldwijd kiezen steeds meer mensen ervoor om per vliegtuig te reizen. Hierdoor is het aantal medische voorvallen aan boord de laatste jaren ook geleidelijk toegenomen. Vluchtomleidingen als gevolg van medische noodgevallen aan boord vormen een klein maar kostbaar deel van de miljoenen vluchten die jaarlijks worden uitgevoerd. Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij in internationaal vliegverkeer, voert wekelijks ruim 3.500 vluchten uit, wat neerkomt op meer dan 194.000 vluchten in 2016. In deze twaalf maanden heeft de maatschappij meer dan 60 vluchtomleidingen moeten maken vanwege medische noodgevallen.

Hoge kostenBTITEL

Een enkele vluchtomleiding kost Emirates tussen de 50.000 USD en 600.000 USD of meer, afhankelijk van factoren zoals brandstof, catering aan boord, landing en kosten van grondafhandeling, luchtvaartnavigatie kosten, omboekingskosten voor de passagiers evenals andere bijkomende kosten voor de zorg van de bemanning en de passagiers.

 

 

Adel Al Redha, Executive Vice President en Chief Operating Officer van Emirates, zegt: “Luchtvaartmaatschappijen handelen verschillend bij medische noodgevallen, aangezien er geen internationale regelgeving is op dit gebied. Bij Emirates staat, zoals bij alles wat we doen, de veiligheid van onze passagiers voorop. Als er een medisch noodgeval aan boord is, heeft onze bemanning de training en uitrusting om hen te helpen de situatie te beoordelen, en leveren ze het best mogelijke resultaat voor de betrokken passagiers.”

Training van bemanning en uitrusting

In 2016 investeerde Emirates bijna 23.000 uur in de medische training van het cabinepersoneel en de piloten, zodat ze voorbereid zijn om passagiers aan boord te helpen. Al het cabinepersoneel van Emirates krijgt een uitgebreid trainingsprogramma, welke is vereist door de UAE General Civil Aviation Authority. Daarna krijgen ze nog periodieke trainingen evenals een aanvullende specifieke training voor het gebruik van de medische apparatuur aan boord. De medische training leert hen om veelvoorkomende situaties te herkennen en er mee om te gaan, maar nog belangrijker om adequaat te kunnen handelen in zeldzame maar levensbedreigende situaties.

 

 

Emirates heeft meer dan 7 miljoen USD geïnvesteerd in de installatie van medische apparatuur aan boord, met jaarlijkse onderhoudskosten van nog eens 1.7 miljoen USD. De aanwezige apparatuur op elk Emirates toestel bestaat uit medische kits, zuurstofflessen, beademingsapparaten, een defibrillator, een telezorg-apparaat, en een medische adviesdienst die 24/7 via satelliet het cabinepersoneel verbindt met luchtvaart-gespecialiseerde medische consultants die de situatie van de passagier kunnen beoordelen.

De juiste afweging maken voor de beste zorg

Gemiddeld gebruikt de Emirates bemanning de medische adviesdienst twintig keer per 100.000 passagiers. De meeste telefoontjes resulteren niet in een vluchtomleiding, maar de professionele consultants helpen de crew om betere beslissingen te maken en de juiste zorg te verlenen, vooral als er geen medische professionals onder de passagiers aan boord zijn.

Mr. Adel Al Redha zegt: “Als we een vlucht moeten omleiden, dan is ons doel om zo snel mogelijk medische hulp te krijgen voor de betrokken passagier. Door onze medische consultants en het eigen operations control team kunnen we de beste locatie vaststellen waar de passagier passende hulp kan krijgen en waar de luchthaven de overige passagiers het beste kan ondersteunen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.