Meer Nederlanders op Aruba in 2016

Het aantal Nederlanders dat in 2016 de vakantie op Aruba doorbracht is gestegen ten opzichte van 2015. 36.342 Nederlandse toeristen bezochten vorig jaar het One happy island. Dat is een stijging van 2% in vergelijking met vorig jaar. In 2015 deden 35.632 toeristen uit ons land Aruba aan. Juli, november en december waren daarbij de populairste maanden om een vakantie op de meest zonzekere bestemming ter wereld te vieren.

Aruba is het gelukkigste land ter wereld

Aruba is het gelukkigste land ter wereld

Aruba is al jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het aantal landgenoten dat al meer dan 6 keer op het eiland is geweest is met 6.3% gestegen. Het aantal vakantiegangers dat tussen de 2-5 keer op Aruba is geweest, is met 13.9% gestegen. Met een gemiddelde van 12 a 13 nachten, blijven Nederlanders van alle nationaliteiten ook nog eens het langst op het One happy island.

Aruba verwelkomde in 2016 niet alleen meer Nederlanders. Ook vanuit andere Europese landen hebben meer mensen voor een vakantie op Aruba gekozen, met een algehele stijging van 7.6% vanuit Europa ten opzichte van 2015.

Door politieke onrust in Venezuela en Brazilië is het totaal aantal toeristen op Aruba enigszins gedaald. Dit is voor een aanzienlijk deel door de stijging vanuit Europa goed opgevangen. Het aantal vakantiegangers uit Noord Amerika is stabiel gebleven.

“Voor Aruba is het uiteraard niet alleen van belang hoeveel mensen het eiland bezoeken, maar juist ook hoeveel mensen uitgeven. Voor ons is het dan ook mooi om te zien dat Nederlanders in 2016 nog meer belangstelling voor ons eiland getoond hebben en er nog steeds voor kiezen om gemiddeld bijna twee weken te blijven. Daarbij kiezen Nederlanders steeds vaker voor alternatieve accommodaties zoals appartementen. Dat zorgt er ook voor dat men meer op het eiland spendeert”, aldus Tirso Tromp, Area Director Europe, Aruba Tourism Authority (ATA).

Comments are closed.