Aruba is het gelukkigste land ter wereld

Aruba is het gelukkigste eiland ter wereld, ten opzichte van de grootte van het land. Dit blijkt uit een Happiness Index meting dat gedurende een periode van 5 jaar is uitgevoerd door de Aruba Tourism Authority (ATA) en het Rosen College van Hospitality Managegment van de Universiteit van Central Florida.

aruba-happiness

De Happiness Index

78% van de bevolking geeft hierin aan gelukkig te zijn. 76% van de ondervraagde Arubanen zegt op langere termijn tevreden te zijn met zijn/haar leven.

 

 

De Happiness Index is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 465 Arubanen (op een bevolking van ruim 110.000 mensen) om de bekende slogan One Happy Island ook daadwerkelijk te toetsen. De eerste resultaten van het onderzoek zijn recent tijdens het Happiness 360 congres op het eiland gepresenteerd.

 

 

World Happiness Report 2016

In het World Happiness Report 2016 van de Verendigde Naties, waarin het geluk van burgers uit 157 landen is gemeten, staat Denemarken bovenaan. 75% van de Denen gaf in dit onderzoek aan gelukkig te zijn. Aruba scoort naar aanleiding van deze index hoger dan Denemarken en staat daarmee op de 1e plaats.

Strand-Aruba

“Het is belangrijk om te vermelden dat andere Caribische bestemmingen onderdeel uitmaken van het World Happiness Report. Aruba is echter het 1e en enige land ter wereld dat nu zelf het geluk van haar eigen bevolking meet”, aldus Dr. Robertico Croes van de Universiteit van Central Florida en onderzoeksleider van de Happiness Index. “In de afgelopen 5 jaar hebben wij data van 2.000 enquetes verzameld, door middel van sociale stratificatie, onder 4 bevolkingsgroepen op Aruba. Hierdoor hebben wij kunnen zien dat de mate van geluk onder de bevolking, sinds 2011 stabiel is gebleven.”

“Het is belangrijk om te vermelden dat andere Caribische bestemmingen onderdeel uitmaken van het World Happiness Report.”

Het onderzoek wijst uit dat het toerisme op Aruba niet de voornaamste reden voor het geluk onder de bevolking is, maar door de welvaart die het toerisme met zich meebrengt, de Arubanen wel tevreden zijn over hun kwaliteit van leven. Enkele initiatieven die hiertoe bijgedragen hebben, is de ontwikkeling van wellness op het eiland, evenals grootschalige renovaties in Oranjestad.

Erg afhankelijk van toerisme

“Aruba is het 2e land ter wereld dat het meest afhankelijk is van toerisme. Juist daarom is het zo belangrijk dat we onze eigen bevolking niet vergeten en dat zij zich gelukkig voelen. Zij vormen immers het hart en de ziel van het land en zorgen ervoor dat wij onze toeristen een kwalitief hoogstaande ervaring kunnen bieden”, zegt Ronella Tjin Asjoe-Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority (ATA).

“Het is belangrijk om het geluk van de mensen en dus het land te meten en niet alleen maar naar de economische ontwikkelingen op Aruba te kijken. Geluk is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. We sporen organisaties, die prestigieuze onderzoeksrapporten over het geluk onder bevolkingsgroepen publiceren, dan ook aan om de kleinere eilanden zoals ons One Happy Island, in hun onderzoek op te nemen”, zegt Otmar Oduber, Minister van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur.

De Happiness Index wordt ook ondersteund door de UNWTO (United Nations World Tourism Organisation). “We hebben de resultaten bestudeerd. Deze zijn in lijn met de onderzoeksmethodes die wij ook wereldwijd toepassen. We moedigen andere Caribische eilanden en andere landen aan om een soortgelijk model te ontwikkelen om het geluk van de bevolking in kaart te brengen”, aldus Taleb Rifai, Secretaris Generaal van de UNWTO.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.