Wereldfietsbeurs voor de avontuurlijke fietser

Fietsen in Ethiopië kan dat? Gerrit Pleyter kan daar alles over vertellen. Op de Wereldfietsbeurs geeft Pleyter een lezing met verassende beelden. Dit is slechts een onderdeel uit het rijkelijk gevulde programma dat wordt georganiseerd door Vereniging De Wereldfietser.

Centraal

Centraal op deze beurs staat het contact tussen fietsreizigers die hier ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsvakanties. Doorgewinterde cracks en bedeesde beginners ontmoeten elkaar in een gemoedelijke mix.

 

ZIE OOK: Ontdek de verhalen van Nederlandse avonturiers

 

Fietsers informeren fietsers

Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk of Duitsland tot in afgelegen streken in Azië of andere continenten.

 

 

Lezingen

Fietsreizigers nemen hun publiek mee tijdens een presentatie met een boeiend verhaal en sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes. Behalve Ethiopië staan onder andere ook lezingen van fietstochten in Albanië, Kosovo, Bolivia en Zuid-Korea op het programma.

Praktische workshops

Voorafgaande aan een fietstocht duiken er allerlei vragen op van hoe bereid ik mij reis voor?

  • Wel of géén GPS, of hoe gebruik dit apparaat?
  • Wat stop ik in mij EHBO-kit en wat doe ik met een zere knie?
  • Hoe voorkom ik fietspech en wat doe ik met fietspech?
  • Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
  • Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
  • Fietsen met kinderen. Hoe bereid ik dat voor
  • Hoe maak ik mijn fiets vliegklaar?

Ervaringsdeskundigen zorgen dat deze onderwerpen aan bod komen

Materialen

Op de Wereldfietsbeurs treft de bezoeker ook gespecialiseerde fietsenzaken, buitensportspecialisten en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.

De Wereldfietser

De Wereldfietser is een enthousiaste vereniging met 3044 leden. Doel is het uitwisselen van informatie tussen fietsreizigers en het leggen van contacten.
www.wereldfietser.nl

Plaats: Opleidingsbedrijf, Parallelweg 1, Bussum, pal naast treinstation Naarden-Bussum, Aan de overzijde van de sporen.
Tijden: 2 April van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 5, voor leden van de Wereldfietser € 3,-

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

Comments are closed.