Wintersportwalhalla Innsbruck trekt steeds meer wellnessliefhebbers

Het is winter in Innsbruck, de tijd van het jaar waarin zowel bezoeker als inwoner de bergen in gaat voor een actieve dag in de sneeuw. Olympia SkiWorld Innsbruck beslaat maar liefst 9 gebieden waar wintersporters van alle niveaus hun hart ophalen. Steeds vaker zoeken sportievelingen in Innsbruck naar plekken waar na inspanning ook gerelaxt kan worden. Alpine skiër en local Maarten Meiners weet waar.

Wirlpool with a view

Het Mieminger Plateau is een van de plaatsen waar sneeuwliefhebbers het wat rustiger aan kunnen doen. Je vindt er alle ingrediënten voor een rustige sneeuwschoenwandeltocht, ‘off the beaten track’ aangelegde paden voor crosscountry skiën, voor berghikes en ‘toboggan’ tochten. Kortom, een plek om je batterij helemaal op te laden. ‘Als actief wintersporter vind ik het heerlijk om af en toe ‘s middags te relaxen. En er zijn hier genoeg mogelijkheden. Het mooiste vind ik een verwarmd buitenzwembad of whirlpool in de sneeuw met uitzicht op de bergen, zoals bij Freizeitzentrum Axams. Dat voelt voor mij als een middag wintersportvakantie na alle trainingen en wedstrijden.’

 

 

Winter wellness

Steeds meer wintersporters ontdekken dat de bruisende stad Innsbruck ook beschikt over uiteenlopende wellness mogelijkheden. Een van die locaties is het vijfsterren Hotel Schwarz met Day Spa in Mieming. De spa van het hotel beschikt over een klassieke Finse sauna en Turkse Hammam, kruidenbaden en stoomcabines. Een highlight van het award-winnende Alpenresort is de ‘water world’ inclusief negen zwembaden.

 

 

Het viersterrenhotel Holzleiten Nature and Spa Resort, eveneens gelegen op het Sonnenplateau Mieming, staat geheel in het teken van de lariksboom en het creëren van een energieboost. Bezoekers worden er ondergedompeld in een ‘terug-naar-de-natuur-beleving’ en kunnen in de organic keuken van het hotel terecht voor gerechten bestaande uit lokaal verbouwde ingrediënten.

Foto van Niels Onderwater Fotografie

Foto van Niels Onderwater Fotografie

Innsbruck en omgeving

Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Hungerburgbahn, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen Feriendörfer vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.