Zakenreizigers accepteren lager loon als ze meer kunnen reizen

Nieuw onderzoek in opdracht van Booking.com Business laat zien dat maar liefst 30% van de zakenreizigers een minder betaalde baan zou accepteren als dat zou betekenen dat ze meer kunnen reizen voor hun werk. Het onderzoek toont aan dat werkgevers reizen voor werk mogelijk zelfs onderwaarderen als instrument om te onderhandelen tijdens gesprekken met potentieel talent, om werknemers te motiveren of zelfs om werknemers te behouden.

Bredere trend

Deze bevindingen weerspiegelen een bredere trend geïdentificeerd door Booking.com Business, waaruit blijkt dat de scheidslijn tussen zakenreizigers en vakantiegangers steeds vager wordt. Zo blijkt dat bijna de helft van de zakenreizigers (49%) hun zakenreis naar een andere stad of ander land in de afgelopen 12 maanden hebben verlengd. Bijna 1/3 van deze groep (27%) is van plan dit in 2017 opnieuw te doen. Booking.com Business voorspelt dat deze trend in het komende jaar zal worden voortgezet, aangezien 46% van de ondervraagden verwacht in 2017 meer te reizen voor zaken dan in 2016

 

 

Ripsy Bandourian, Director of Product Development, Booking.com Business licht toe: “Zakenreizen worden niet langer gezien als verloren tijd of een zakelijk ongemak, maar worden steeds vaker beschouwd als een kans om de horizon te verbreden. De hedendaagse werknemer is mobieler en flexibeler en vaker op zoek naar een combinatie tussen zakenreizen en vakanties: zakenvakanties.”

 

 

Ze verwachten dan ook dat werkgevers gelijke tred houden met hun behoefte aan meer flexibiliteit. Daarom richt Booking.com Business zich op het leveren van een breed scala aan accommodatiemogelijkheden voor zakenreizigers. Het wordt zakelijke reizigers makkelijk gemaakt om eenvoudig een zakelijk verblijf te vinden, ervaren en beheren.”

Om bedrijven te begeleiden bij deze veranderende voorkeuren van zakenreizigers, heeft Booking.com Business een aantal trends geïdentificeerd en handige tips gebundeld.

Buiten de gebaande paden

Hoewel steden als Londen, Parijs en Frankfurt populair blijven voor zakenreizen, heeft Booking.com Business ook de top 10 van de snelst groeiende steden voor zakenreizigers opgesteld. Onder de snelst groeiende steden voor zakelijke reizen (gebaseerd op de toename van het aantal boekingen over de afgelopen 12 maanden) bevinden zich Praag, Boedapest en Guangzhou. Aangezien 55% van de respondenten aangeeft plezier te hebben van reizen voor werk, bieden deze verborgen pareltjes de mogelijkheid de zakenreis op te leuken met een paar extra dagen om de bestemming te verkennen en het meeste uit hun zakenreis te halen.

Frustraties door loze uren

Loze uren vormen een groot ongemak voor de moderne zakenreiziger. Het onderzoek onthult dat 62% van de reizigers het liefst zoveel mogelijk activiteiten onderneemt als zij een nieuwe bestemming bezoeken. Het minimaliseren van de transittijd en het optimaliseren van de ervaring in een nieuwe stad is daarom erg belangrijk. Om zakenreizigers te helpen dit te bereiken heeft Booking.com Business een kaart gemaakt die de gemiddelde tijd toont van het vliegtuig naar de accommodatie in het stadscentrum van de top 20 zakelijke bestemmingen van de wereld.

De mobiele generatie

Dit nieuwe type zakenreiziger zal waarschijnlijk veel eerder op het laatste moment een reis boeken, of reisplannen wijzigen. Onderzoek van Booking.com Business toon aan dat van de deelnemers die aangaven voor zaken te reizen, bijna een kwart (23%) de reis naar een nationale bestemming slechts een week van tevoren boekt. Een kwart van de respondenten (24%) liet weten de internationale zakenreis slechts 4 weken of minder voor vertrek te boeken.

“Het is duidelijk dat voor de moderne zakenreiziger één pasklare oplossing niet langer toereikend is. Of het nu gaat om het verkennen van nieuwe bestemmingen, het gebruik van apps en technologieën om de reizen van werknemers soepel te laten verlopen, of het uitproberen van nieuwe overnachtingsmogelijkheden zoals villa’s of accommodaties bij particulieren. Organisaties moeten deze flexibiliteit inbouwen in hun reisvoorwaarden of hun werknemers de vrijheid geven om de zakenreizen zelf te regelen en te beheren. Dit kan bovendien bijdragen aan de tevredenheid van werknemers en het maakt organisaties veel aantrekkelijker voor potentieel talent”, aldus Bandourian.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.