Grootste duurzame onboard project ooit in luchtvaartindustrie

Emirates komt met duurzame dekens, bestaande uit 100% gerecyclede plastic flessen. De zachte, warme dekens worden gemaakt met behulp van ecoTHREAD technologie. Voor één deken worden 28 plastic flessen gebruikt. Op langeafstandsvluchten zijn deze duurzame dekens vanaf nu beschikbaar in Economy Class.

Inflight

Het product is ontworpen in samenwerking met de inflight productspecialisten van Buzz en maakt deel uit van Emirates’ constante toewijding aan duurzame innovatie. Zo bestaat er al aan groen initiatief aan boord van de vliegtuigen waarbij aluminium blikjes, plastic en glazen flessen worden gerecycled. Ook verschillende papieren producten als kranten, tijdschriften en dozen worden op deze manier verwerkt.

 

 

Aan het eind van 2019, zal de maatschappij met de productie van de dekens ongeveer 88 miljoen flessen hebben gebruikt, wat weer gelijk staat aan het gewicht van 44 A380’s! Het is dan ook niet voor niets het grootste duurzame onboard project ooit in de luchtvaartindustrie.

 

 

Vernieuwen van comfort

Met de introductie van de ecoTHREAD deken, is de vernieuwing van het comfort voltooid. Recentelijk verscheen er in de First Class al een faux schapenvacht deken en in de Business Class kunnen passagiers sinds kort een zachte donsdeken verwachten.

De Emirates Economy cabine is verder uitgerust met ’s werelds grootste onboard tv-schermen, deze beschikken over het prijswinnende entertainment systeem ‘ICE’ en voorziet de passagiers van meer dan 2.500 kanalen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.