London City Airport breekt record met meer passagiers in 2016

London City Airport verwelkomde een recordaantal passagiers in 2016: 4,5 miljoen. Dit kwam met name door een uitbreiding van het aantal routes en investeringen in faciliteiten op de luchthaven. Er kwamen 4.526.059 passagiers naar de luchthaven aan de Royal Docks in Londen. Een record in haar 30 jarige bestaan en 5% meer dan in 2015.

London City Airport. Foto van Ben Walsh.

London City Airport. Foto van Ben Walsh.

Bewogen jaar

2016 was een bewogen jaar voor de luchthaven. Het was de ‘Best Regional Airport in the World 2016’ volgens CAPA. 6 nieuwe routes werden aan het assortiment toegevoegd, waaronder Bergerac, Alicante, Berlijn, Bremen, Cardiff, Parijs Charles de Gaulle en Rennes. Het was tevens het jaar waarin de Britse regering toestemming gaf voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven, waarmee 344 miljoen pond gemoeid is. Hierdoor kunnen 6.5 miljoen passagiers de luchthaven aandoen in 2025 en 29.000 nieuwe vluchten per jaar uitgevoerd worden.

 

 

De investering maakt 7 nieuwe parkeerhavens voor vliegtuigen mogelijk en een parallelle taxibaan om de landingsbaan efficiënter te gebruiken. Verder zullen er uitbreidingen aan de Terminal uitgevoerd worden.

 

 

Populairste bestemmingen

London City Airport wordt aangevlogen door 10 luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar 50 Britse, Europese en Amerikaans bestemmingen. De populairste bestemmingen van 2016 waren: Edinburgh, Amsterdam, Frankfurt, Zurich, Rotterdam en Dublin. De drukste maand was juli 2016 met 421.518 passagiers die de luchthaven aandeden.

“Meer mensen kiezen voor London City Airport. Je bent snel in het centrum van Londen want we liggen slechts 6 mijl van de stad. 52% van onze passagiers zijn zakenreizigers. Dat we jaarlijks met 5% groeien bewijst wel dat er veel behoefte is aan zakelijk reizen via onze luchthaven. Tot op de dag van vandaag zien we die trend, ondanks het onzekere politieke klimaat. Vandaar ook dat we in 2017 verder gaan uitbreiden om aan de vraag te voldoen. “aldus Declan Collier, CEO London City Airport

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.