Zolang er maar geen andere Nederlanders zijn

Uit het Zoover vakantie-voorbereiding onderzoek onder ruim 700 respondenten blijkt dat Nederlandse vakantieliefhebbers het liefst geen andere Nederlanders in de buurt wil hebben. Hét belangrijkste voor een geslaagde vakantie is dat er genoeg te doen is in de buurt, het sanitair goed is en dat het strand dichtbij is.

Dat niemand Nederlanders in de buurt wil hebben is best opmerkelijk omdat er door Nederlanders vaak gekozen wordt voor dezelfde bestemmingen en accommodaties. Maar uiteindelijk houden Nederlanders ook van gemak en hebben ze vaak dezelfde maatstaven. Hierdoor is de kans dat landgenoten elkaar tegen het lijf lopen vrij groot.

 

 

Uitstappen maken

Met stip op één geeft 24% van de respondenten aan, dat er genoeg te doen moet zijn in buurt. Nederlanders maken graag uitstappen tijdens de vakantie en ontdekken graag op eigen houtje of via excursies de omgeving.

Op een gedeelde 2e plek met 19% van de stemmen kiest men voor ‘dichtbij het strand’ en ‘schoon en goed sanitair’. Het liefst zien we dit volgens de Nederlandse maatstaven. Uit meer dan 35.000 reviews blijkt dat dit in veel Zuid–Europese bestemmingen nog weleens te wensen over laat. Met name Oost- en West-Europese landen scoren goed als het om schoon sanitair gaat.

 

 

All inclusive

Ook de all inclusive formule blijft favoriet. Nederlanders vinden het heerlijk als alles voor ze geregeld wordt. Ook hier geldt weer pure rust en ontspanning. Maar er zit ook een keerzijde aan dit concept. Zo blijkt uit een eerder onderzoek van Zoover dat het gedrag van mensen bij een all inclusive formule tot de grootste vakantie ergernissen behoort.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.