Verdubbel volgend jaar je vakantie dankzij dit slimme trucje

Nederlandse werknemers behoren met 25,6 vakantiedagen toch wel een beetje tot de onderste regionen in de ranglijst van het gemiddelde aantal vakantiedagen in Europese landen. Werk je bijvoorbeeld in Finland, Denemarken, Luxemburg, Duitsland of Spanje, dan ben je 35 dagen of meer per jaar vrij.

april-vakantie-holidayguru

Traditionele zomervakantie

Het merendeel van de vakantiedagen wordt opgenomen voor de traditionele zomervakantie, maar door je vakantiedagen slim uit te spreiden tijdens erkende feestdagen kun je er vaker langer op uit. Dankzij dit slimme trucje van vakantie deal website Holidayguru kun je in 2017 jouw vakantie verdubbelen. Zo kun je bijvoorbeeld door het opnemen van 8 vakantiedagen voor en na het Paasweekend in totaal 16 dagen aaneen op vakantie. Pas dit trucje toe tijdens andere Nederlandse feestdagen en je kunt in 2017 heel wat meer dagen op vakantie. Die vakantiedagen invullen met vakanties en tripjes gaat makkelijk via het enorme aanbod op de website van Holidayguru.

 

 

Pasen en Koningsdag

In de april valt er flink met verlofdagen te combineren en zijn er 3 opties om de duur van je vakantie te verdubbelen. Zo valt Goede Vrijdag volgend jaar op vrijdag 14 april en 2e Paasdag op de maandag erna. Neem je dan van 10 tot en met 13 april verlof op, dan kun je 10 dagen aaneen op vakantie. Neem je ook van 18 tot en met 21 april verlof op, dan kun je een vakantie van 16 dagen boeken. Helemaal leuk wordt het als je ook de week erop met Koningsdag 4 dagen verlof opneemt. Dan kun je maar liefst 23 dagen op vakantie en hoef je er slechts 12 dagen verlof voor op te nemen.

Hemelvaart en Pinksteren

Met Hemelvaart een weekje vrij nemen lukt prima: Hemelvaartsdag valt op donderdag 25 mei, neem die week 4 dagen verlof en je kunt 9 dagen de deur uit. Ben je bereid om in totaal 9 verlofdagen op te nemen, dan kun je vanwege 2e Pinksterdag op maandag 5 juni maar liefst 17 dagen op een zonvakantie of roadtrip.

mei-vakantie-holidayguru

Kerst

10 dagen skiën of zonnebaden tijdens de kerst? Neem 3 dagen vrij in de laatste week van december en je kunt vanwege 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag 2018 10 dagen op de latten staan of ergens op het strand liggen.

“In verschillende Europese landen waaronder Engeland wordt dit overbruggen van vakantiedagen al enige tijd toegepast. Ze hebben er zelfs al een term voor; ‘Holiday Bridge Days,’”

aldus Holidayguru teamleider Nederland Gregory Wauters. ‘We zijn even in de Nederlandse feestdagenkalender gedoken en zagen dat ook hier het koppelen van wat verlofdagen aan feestdagen tot aanzienlijk langere vakantieperioden kan leiden.’

december-vakantie-holidayguru

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.