Duitsland presenteert grote publiekstrekkers en voordelige sneeuw op Vakantiebeurs

Als Duitsland nog niet het populairste vakantieland voor Nederlanders zou zijn, dan zou het dat in 2017 zeker worden. De Oosterburen hebben namelijk enkele ongekend grote publiekstrekkers die nog tot zondag 15 januari op de Vakantiebeurs in Utrecht gepresenteerd worden samen met de nieuwe campagne Duitsland Dichtbij.

Lekker dichtbij

“We hebben onder meer de tentoonstelling Documenta in Kassel en het Grand Départ van de Tour de France in Düsseldorf. Lekker dichtbij voor Nederlanders, al verwachten wij dit jaar bijzondere belangstelling voor het oostelijke Duitsland vanwege de viering van het Reformatiejubileum”, aldus Michaela Klare van het Duits Verkeersbureau.

 

 

Maarten Luther 2017

Duitsland pakt dit jaar groots uit rond Luther, met 3 nationale tentoonstellingen en acht nieuwe toeristische routes langs de belangrijkste plaatsen uit het leven van de kerkhervormer. Niet te missen is natuurlijk Wittenberg waar Luther 500 jaar geleden zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de Slotkerk spijkerde. “Achteraf gezien was deze aanklacht tegen de Rooms-Katholieke Kerk een ongekend historische gebeurtenis, die mensen over de hele wereld heeft beïnvloed. Logisch dus dat we daar uitgebreid bij stilstaan in 2017. Nu al is daar op onze website veel informatie over te vinden, maar mensen kunnen natuurlijk op de Vakantiebeurs ook terecht bij echte experts die bij ons op de stand aanwezig zijn.”

 

 

Gevarieerd toerisme

Het Nederlandse toerisme naar Duitsland wordt steeds gevarieerder constateert Klare. ”Het is allang niet meer zo dat mensen alleen in de zomervakantie met de auto gaan kamperen, al gebeurt dat ook nog steeds op grote schaal. Veel Nederlanders gaan naar Duitsland om al wandelend of fietsend te genieten van de natuur of het grote culturele aanbod. Ook de Duitse steden zijn in trek en vormen een uitstekende bestemming voor een weekendje weg. En dan heb ik het niet alleen over het altijd al populaire Berlijn. De steden worden bovendien steeds beter bereikbaar. Zo is er een nieuwe vliegverbinding van Amsterdam naar Dresden, reis je met de trein ontspannen naar Frankfurt en brengen vervoersbedrijven als Flixbus je met intercitybussen voor scherpe prijzen naar bijvoorbeeld Hamburg of Keulen.”

Skivakantie in Duitsland

De Vakantiebeurs valt midden in het wintersportseizoen. Des te meer reden voor het Duits Verkeersbureau in Utrecht om Nederlandse skiërs en snowboarders proactief te wijzen op de pluspunten van de Duitse sneeuw. “Duitsland biedt een goed alternatief voor het onder Nederlanders populaire Oostenrijk en Frankrijk. De wintersportgebieden liggen dichterbij en zijn dus sneller bereikbaar. Ze zijn veelal kleinschalig en daarmee ideaal voor een gezinsvakantie met jonge kinderen of voor diegene die op zoek zijn naar rust. Bovendien is de wintersport in Duitsland vaak een stuk voordeliger. Veel wintersportgebieden bieden een toeristische pas aan, zoals de Hochschwarzwald Card waarmee men gratis gebruik kan maken van de skiliften. Dat maakt voor een heel gezin een groot verschil.’’

1001 redenen

Michaela Klare kan moeiteloos nog 1001 redenen noemen om naar Duitsland te gaan. Wat te denken van de opening van het prachtige concertgebouw Elbphilharmonie in Hamburg of de IGA in Berlijn, de Duitse variant op de Nederlandse Floriade. Besluiten doet ze echter met de Oranjeroute, permanent onderdeel van Duitse promotiecampagnes in Nederland. “Dat lijkt me logisch, dankzij de historische banden tussen beide landen en de Duitse wortels van het Nederlandse koningshuis. De bijna 3000 kilometer lange Oranjeroute – ‘Nee je hoeft hem niet helemaal te doen om er van te kunnen genieten’ – is een majestueuze tocht langs oude kastelen, voormalige residenties, monumenten en musea waar de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis tot leven komt. Niet alleen de moeite waard voor liefhebbers van het koningshuis, maar ook voor fietsers en wandelaars die van cultuur en mooie landschappen houden. Nou ja, voor elke Nederlander dus’’, besluit Klare.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.