De winter komt richting Dubrovnik

Dubrovnik ervaart momenteel opmerkelijke weersomstandigheden. De stad bereidt zich wel heel letterlijk voor op seizoen zes van Game of Thrones dat later dit jaar zal worden uitgezonden: het is namelijk van een laag sneeuw voorzien.

De Zeven Koninkrijken

In de iconische kustplaats Dubrovnik, het decor van King’s Landing, de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken, is de temperatuur onder nul gezakt. Bezoekers aan de stad kunnen nu letterlijk in de voetsporen van hun favoriete karakters stappen en de filmlocaties in de sneeuw bewonderen.

 

 

Lovrijenac Fort, bekend als Dubrovnik’s Gibraltar, is het fort dat werd gebruikt voor de zeeslag bij Blackwater, waar Stannis Baratheon probeerde om de troon van Joffrey over te nemen. Het pittoreske St Dominika met haar smalle steegjes en straten is gelegen in Dubrovnik’s UNESCO Old Town. De straat is gebruikt in diverse scenes in Game of Thrones, waaronder de walk of shame van Koningin Cersei.

 

 

Oarth

Het eiland Lokrum, een natuurreservaat vlakbij Dubrovnik is bekend als Qarth in de serie, waar Daenerys op bezoek gaat bij de Spice King. In slechts 15 minuten varen vanuit de haven van Dubrovnik ben je op het eiland. En op slechts 20 minuten rijden vanuit Dubrovnik ligt Trestno met haar bekende weelderige tuinen. Karakters zoals Tyrion, Lord Varys en Margaery Tyrell hebben hier hun snode plannen in het Red Keep paleis besproken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.