Booking.com brengt je langs alle filmlocaties van Game of Thrones

Heb je al ontwenningsverschijnselen sinds het zesde seizoen van Game of Thrones is afgelopen? Mis je de actie, drama en intriges rondom de Starks, Lannisters, Targaryens en Baratheons, en de prachtige fantasielandschappen?

Booking.com is op zoek gegaan naar de filmlocaties van de populaire tv-serie en heeft een aantal sensationele en unieke accommodaties gevonden, variërend van kastelen tot landgoederen, waar fans van de show zich even in een van de Seven Kingdoms wanen.

Voor de diehard-fans die op zoek zijn naar de complete Game of Thrones-ervaring, zijn Westeros en Essos niet zo onbereikbaar als je zou denken. Reis bijvoorbeeld naar de spectaculaire kust van Noord-Ierland of de pittoreske bergstadjes van Oost-Spanje, beide bestemmingen fungeerden als nieuwe hoofdlocaties voor de opnames van het afgelopen seizoen. Naar verluidt zijn het de belangrijke filmlocaties geweest voor Game of Thrones-plaatsen zoals King’s Landing, Riverrun en Braavos!

 

 

Villa Dubrovnik, Dubrovnik (King’s Landing) & Lokrum (Qarth), Kroatie

Game of Thrones in het echt

Game of Thrones in het echt

Villa Dubrovnik ligt op de klippen van Dubrovnik, op 15 minuten lopen van de oude stad van Dubrovnik waar je de Stradun-promenade en vestingmuren aan de zee kunt vinden die in de tv-serie als decor dienden voor King’s Landing. Het nabijgelegen eiland Lokrum, de filmlocatie voor Qarth, is met een korte veerboottocht te bereiken.

 

 

Hotel Palacio de Villapanés, Sevilla (Water Gardens van Dorne), Spanje

Game of Thrones in het echt

Game of Thrones in het echt

Dit omgebouwde 18e-eeuwse paleis ligt net buiten de historische wijk Santa Cruz in Sevilla. Hotel Palacio de Villapanés combineert de oorspronkelijke elementen met houten vloeren en stijlvol, modern meubilair. Op slechts 10 minuten lopen vind je het Koninklijk Paleis van Sevilla, de filmlocatie voor de Water Gardens van Dorne.

Thingvellir Lake Cottage, Thingvellir (Beyond the Wall), IJsland

Game of Thrones in het echt

Game of Thrones in het echt

Thingvellir Lake Cottage ligt op een prachtige locatie aan de oostelijke oever van het Thingvellir-meer. Het wordt vaak gebruikt als filmlocatie voor het gebied ten noorden van de Muur (Beyond the Wall). De cottage bevindt zich 65 km van Reykjavík en het nationaal park Thingvellir ligt op slechts 30 minuten rijden In dit park zijn ook scènes gefilmd voor Game of Thrones.

Narrow Water Castle, Newry (Winterfell), Noord-Ierland

Game of Thrones in het echt

Game of Thrones in het echt

Dit 16e-eeuwse stadskasteel, gelegen in County Down, biedt een appartement met twee slaapkamers in het oorspronkelijke deel van het kasteel. Narrow Water Castle ligt op een prachtig uitgestrekt landgoed inclusief manege. Het nabijgelegen dorpje Corbet is gebruikt als filmlocatie voor het afgelopen seizoen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.