Museum in Wintersfeer goed voor een onbezorgd dagje uit

Museum Klok & Peel in Asten sluit het jaar traditiegetrouw af met het kerstvakantie-evenement ‘Museum in Wintersfeer’. Deze activiteit loopt van 26 december tm 8 januari 2017, elke dag van 12.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari is het museum echter gesloten. De ingrediënten zijn zeer gevarieerd.

wintersfeer-kinderen-treinen-hekken

LEGO-expositie

Voor de jeugd is er een speciale expositie van Lego-objecten in de Oranjerie. Die zijn afkomstig van de families De Jong uit Dordrecht en Donjacour uit Gorinchem. Het gaat om soms metersgrote objecten.

 

 

Zelf doen

Kinderen mogen zelf ook bouwen en de mooiste bouwsels mogen dan een paar dagen blijven staan. Andere jeugd-doe-activiteiten zijn: zelf kaarten ontwerpen en kaarsjes maken, en ook brooddeegpoppetjes, zeepjes of gelpotjes. Of ook glas in lood schilderijtjes samenstellen en kettingen rijgen! Op de website van het museum kun je zien op welke dag je welke activiteiten kunt doen.

 

 

Tractaet van Venlo

Voor de in historie geïnteresseerde museumbezoekers staat de wisseltentoonstelling ‘300 jaar Tractaet van Venlo’ opgesteld. Dat traktaat is een overeenkomst die op 20 november 1716 werd ondertekend door vertegenwoordigers van het Koninkrijk Pruisen en van de Republiek der Verenigde Nederlanden, ofwel door de hogere overheden die de baas waren over Brabant en Limburg (toen Opper-Gelre). Met het traktaat werd een einde gemaakt aan grensconflicten tussen Brabantse en Limburgse Peelgemeenten. Bij deze interessante tentoonstelling – leuk ook voor cartofielen – hoort een herinneringsboekje dat bezoekers gratis mee naar huis mogen nemen.

Ja, Natuurlijk!

Daarnaast worden jong & oud in de grote klokkenhal vermaakt met de interactieve mediakunsttentoonstelling ‘Ja Natuurlijk’. Deze expositie loopt van 23 december tot en met 5 maart en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Mediakunst is door beweging, licht en veel interactie een van de meest toegankelijke vormen van kunst.

Er zijn negen interactieve mediakunstwerken die mooi aansluiten bij de natuurhistorische collectie Peel. Ze laten elk op een eigen manier de relatie tussen kunst en de natuur zien. Zo zie je bijvoorbeeld een wolk waarin een onweersbui wordt nagebootst en een zeepbel, waarin het licht wordt verstrooid in alle kleuren van de regenboog.

Rondleidingen & optredens

Daarmee is de koek nog niet op. Tijdens ‘Museum in Wintersfeer’ zijn er dagelijks gratis rondleidingen. Om 13.30 door de collectie Klok en om 15.00 uur door de collectie Peel.

Ook zijn er op drie dagen live-concerten. Op 28 december van het Blokfluitensemble Misto, op 29 december van het duo Chapieter (met het programma ‘Delen duurt het langst’) en op 2 januari 2017 van het Handbellenkoor van Museum Klok & Peel.

Tel daar nog eens de speciale exposities ‘De Peel, ‘n Mysterie’ en ‘Asten klinkt in de Notre Dame’ bij op, de verrassende eigen collecties én de winterse gastvrijheid in het museumcafé (warme chocomel met slagroom!) en ‘t is klip en klaar dat Museum Klok & Peel in de kerstvakantie een ideaal decor vormt voor een actief dagje uit.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.