Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts op Horecava

Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de eerste dag van de Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen. Het team bestond uit Emiel Kwekkeboom Senior Sous Chef, Marco Geurts Junior Sous Chef en Jules Wiringa Chef de Partie.

De Gouden Koksmuts

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, werd voor de 57e keer uitgereikt. Deze Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de vereniging voor professionals in de gastronomie met ruim 3500 leden.

 

 

De wedstrijd

Emiel Kwekkeboom (27) had al het gevoel dat het team van La Rive ‘goed gekookt’ had. Het team had zich ‘neutraal voorbereid’ op het koken uit een blackbox. ‘Je kent de seizoenen, we wisten dat er kalfsvlees in zou zitten. Als je dan je garnituren voorbereidt en ook redelijk neutraal houdt, dan komt het goed. We hebben het simpel gehouden en de smaak centraal gesteld, daarna kwam pas de presentatie.’
Kwekkeboom maakte vooraf al een mice-en-place lijst en zorgde voor een duidelijke taakverdeling in het team. ‘Vervolgens konden we snel na het bekijken van de black box aan de slag en proefden we tenslotte elkaars gerechten door.’ Emiel Kwekkeboom heeft in het verleden NK Jonge Koks, NK Leerlingen Koks, Prix Taittinger Benelux en de Cas Spijkers Academie-Trofee gewonnen.

 

 

Commentaar jury

Volgens Felix Wilbrink, jurylid van de Gouden Koksmuts, slaagde het team van La Rive er goed in om de gehele producten tot een goed eindresultaat te brengen op het bord.’

Restaurant La Rive

La Rive is een van de toonaangevende restaurants van Nederland met een jarenlange traditie van culinaire hoogtepunten, een uitgebreide wijncollectie en oprechte gastvrijheid. Het culinaire team – onder leiding van Executive Chef Rogér Rassin, Maître Ronald Opten en Sommelier Ted Bunnik – zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Restaurant La Rive is geïnspireerd door de Frans-Mediterrane keuken met groenten en seizoensproducten op innovatieve wijze bereid. Daarnaast orienteert de keuken zich op de Aziatische invloeden die op subtiele wijze worden toegevoegd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.