Op wintersport met het hele gezin in Gitschberg Jochtal

Idyllisch sneeuw- en winterplezier weg van alle drukte en het massatoerisme. Gitschberg Jochtal biedt tal van voordelen voor families: rustieke almhutten in een authentieke omgeving, gevarieerde, rustige pistes voor alle niveaus, culinaire lekkernijen gebaseerd op oude recepten en een hele hoop warmte en gastvrijheid van de lokale mensen.

Eersteklas faciliteiten

Terwijl andere skigebieden focussen op de principes hoger, sneller en meer, ligt de focus in Zuid-Tirol voornamelijk op eersteklas faciliteiten voor families. Het is geen wonder dat de regio afgelopen seizoen talloze awards heeft ontvangen, waaronder die voor de goede prijs-kwaliteitverhouding. Als familievriendelijke bestemming biedt de skiregio van Gitschberg Jochtal de ideale condities voor een onvergetelijke wintersport voor families die op zoek zijn naar rust en gezelligheid.

 

 

Wintersporten met het hele gezin

De 51 kilometer aan gevarieerde pistes voor alle niveaus bieden weidse en zonovergoten afdalingen met meer dan genoeg ruimte voor mensen die voor het eerst op de ski’s staan of degenen die gedurfde bochten aan het maken zijn. Ambitieuze jonge freestyle skiërs kunnen hun eerste trucs oefenen op de Woody Line en schaatsliefhebbers die sierlijk over het ijs willen glijden kunnen terecht op 1 van de 4 natuurlijke ijsbanen. Daarbij zijn er maar liefst 6 natuurlijke rodelbanen te vinden in het gebied: gegarandeerd voor spanning en plezier.

 

 

Om even op te warmen bij te komen van alle activiteiten biedt Gitschberg Jochtal tal van knusse almhutten, zowel op de piste als in de vallei. Geniet hier van alle vriendelijkheid en gastvrijheid en laat je verwennen met de culinaire Zuid-Tiroler lekkernijen, zoals warme apfelstrudel, Knödel en verse pasta’s.

Tal van winterse uitstapjes

De keuze aan activiteiten naast de piste is enorm gevarieerd: ontdek de prachtige natuur tijdens een begeleide snowshoeing tour voor het hele gezin, waarbij je op speciale sneeuwschoenen door de diepe sneeuw loopt. Een bezoekje aan Fane Alm is ook de moeite waard. Dit dorpje dat op een hoogte van 1.739 meter ligt is een authentiek, Zuid-Tirools bergdorpje waar de vriendelijkheid en authenticiteit zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Ook de Rodenecker-Lüsner Alm is de perfecte bestemming voor een dagtripje. Het is een makkelijke wandeling de berg op en daarom de perfecte route voor jong en oud. Onderweg kom je tal van gezellige almhutten tegen voor een culinaire tussenstop. Op de top word je beloond met een adembenemend uitzicht dat helemaal tot de Dolomieten rijkt. Daarbij is het ook leuk om hier ’s avonds deel te nemen aan de magische full-moon wandeling.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.