Beleef jouw perfecte wintersport in Gitschberg Jochtal

Iedereen houdt van een ander soort vakantie: terwijl de een zoveel mogelijk wil doen en zien, doet de ander het liever heel rustig aan.

berg-skieen-sneeuw-tirol

Ontsnappen aan het dagelijks leven

Wat alle vakantiegangers gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar ontspanning en willen ontsnappen aan het dagelijkse leven. Skiregio Gitschberg Jochtal biedt tal van mogelijkheden en is de perfecte vakantiebestemming, vooral in de winter. Met een pak verse sneeuw is de regio klaar voor de start van het winterseizoen, dus pak je koffers en kom naar het meest gezellige skigebied van het Italiaanse Zuid-Tirol!

 

 

Binnen families, groepen of stellen bestaan er vaak verschillende ideeën over de perfecte vakantie. Wie gaat voor een actieve vakantie of het juist liever rustig aan doet; in Gitschberg Jochtal ontdekt iedereen de prachtige winterse wereld op zijn of haar eigen tempo.

 

 

Van snel en sportief tot ontspannen en aangenaam

Het leuke van wintersport is het continu buiten zijn in de prachtige natuur. Het met sneeuw bedekte landschap, de stralende zon en de frisse lucht van skiregio Gitschberg Jochtal vormen de perfecte omgeving voor alle activiteiten en kleine evenementen die er plaatsvinden. Voor wie wilt skiën, langlaufen of wandelen, alles is hier mogelijk.

Op de 51 kilometer aan pistes, die zijn ontworpen voor alle niveaus, genieten ervaren skiërs optimaal op de snelle, moeilijkere afdalingen terwijl de vrijetijdsskiërs ontspannen van de brede, vlakkere pistes kunnen glijden. Snowboarders halen hun hart op in Snowpark F-Tech Jochtal en de kleintjes kunnen spelen met mascotte Gimmy, in het kinderparcour Woody Line. Daarbij is er voor toerskiërs genoeg ongerepte sneeuw voor het maken van spectaculaire beklimmingen en afdalingen. Dinsdagavond is het hoogtepunt van de week in Gitschberg Jochtal, want dan wordt een piste verlicht en gaat de skilift door tot 23:00 uur, waardoor skiërs tot laat in de avond afdalingen kunnen maken.

Liever wat minder snelheid? Ga dan langlaufen op de langlaufpaden in Vals en Meransen of kies voor snowshoeing, waarbij je met speciale sneeuwschoenen en stokken door de diepe, ongerepte sneeuw loopt. Gewoon wandelen kan natuurlijk ook: of je nu een intensieve wandeling maakt door de diepe sneeuw, kiest voor een rustige wandeling over een van de wandelpaden of een avondwandeling maakt in het licht van fakkels: iedere ervaring is uniek. Maak vervolgens je weg terug naar de vallei via een van de 6 natuurlijke rodelbanen.

tirol-champagne

Knusse berghutten

Zoals verwacht in een skiregio, zijn er tal van gezellige skihutten op de bergen en in de valleien van Gitschberg Jochtal die de perfecte plek zijn voor een break tijdens het skiën of om te après-skiën. De gezellige restaurants bieden oprechte gastvrijheid en een moderne interpretatie van de charmante berghut romantiek. Panoramische uitzichten zijn uiteraard inbegrepen. De heerlijke Zuid-Tiroolse keuken bevat traditionele lekkernijen zoals zoete en hartige knödels, ‘Brettljause’ (een plankje met verschillende soorten vleeswaren en kaas) en de onmisbare schnaps. Leun achterover en geniet. Of ga na het eten direct de pistes weer op.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.