Een betaalbare vakantie naar Mauritius of de Seychellen

Peperduur, exclusief en hooguit het overwegen waard voor de huwelijksreis; dat zijn de vooroordelen over Mauritius en de Seychellen. Ja, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en ja, er staan hotels die per nacht een modaal maandinkomen kosten. Toch hoef je de Lotto niet te winnen om er op vakantie te kunnen.

Het vergt alleen meer zoekwerk omdat er minder vluchten naar de Indische Oceaan gaan en er dus ook minder reizen worden aangeboden. Wie echter de moeite neemt, wordt beloond met de mooiste stranden op aarde.

 

 

Mauritius is in trek

Mauritius oogt als een exclusief droomoord, zeker vanuit de lucht als de hagelwitte stranden goed zichtbaar zijn. Het hart van het eiland is van het weelderige goudgroen zoals alleen de tropen die kleur kennen. Langs de hele kust liggen hotels, maar die zijn zeker niet allemaal uit de categorie 5 sterren of meer, weten steeds meer Nederlanders. “We zien de laatste jaren een sterke groei van meer dan 40% van het aantal Nederlanders dat naar Mauritius komt. In heel 2015 kwamen er meer dan 6.000 Nederlanders en tot november 2016 waren dat er al meer dan 9.000. Vandaar dat we met de Mauritius Tourism Promotion Authority na 15 jaar weer terug zijn op de Vakantiebeurs en in ons kielzog komen ook een aantal hotels mee”, zegt Roselyne Hauchler.

 

 


Geweldig vakantieland

“Wij zetten op de Vakantiebeurs in Utrecht in op de historische banden tussen Nederland en Mauritius dat nota bene vernoemd is naar Maurits van Nassau. Daarnaast laten we natuurlijk ook zien dat dit een geweldig vakantieland is. Uiteraard komen veel mensen voor zon en strand, maar in de binnenlanden kun je ook de bergachtige jungle in om watervallen te kijken. In noorden hebben we de botanische tuinen van Pamplemousse waar de beroemde Victoria waterlelie groeit en je kunt natuurlijk alle denkbare watersporten doen rond Mauritius. Daarnaast zijn er leuke plaatsen waar je goed kunt winkelen en uit kunt gaan, zoals hoofdstad Port Louis, Flic en Flac Gran Baie en het authentieke Mahébourg in het zuiden van het eiland. Ik zou dus zeggen: Mauritius is de ideale bestemming voor je volgende vakantie’’, besluit Hauchler.

Seychellen

De Seychellen hebben een zo mogelijk nog exclusiever aura dan Mauritius, maar ook deze archipel in de Indische Oceaan ligt feitelijk binnen ieders bereik, zo toont de website van het verkeersbureau seychelles.travel dat een enorme variëteit aan accommodaties laat zien: van exclusieve tophotels tot betaalbare guesthouses. De Seychellen bestaan uit honderden eilanden en een aantal daarvan zijn privé in gebruik van luxe hotels. Alle andere eilanden zijn echter gewoon openbaar. Je vindt daar leuke plaatsen als hoofdstad Victoria op Mahé en Cote d’Or Op Praslin en minstens zulke mooie stranden als op de privé eilanden. Het allermooiste strand van de Seychellen is dus ook voor iedereen toegankelijk, je moet er alleen met de boot voor naar La Digue het op twee na grootste eiland van de archipel. Absoluut de moeite waard, want La Digue is spectaculair. Er rijden geen auto’s dus als je een taxi wil moet je met de buffelkar of je kan een fiets huren om het eiland te verkennen. Een waarschuwing is echter op zijn plaats, zet alvast een donkere zonnebril op want de kleuren van La Digue en met name Anse Source d’Argent zijn oogverblindend en surrealistisch mooi. Niet voor niets is dit één van de meest gefotografeerde stranden op aarde en zijn er vaak fotoshoots voor mode en badkleding. Zodra de fotografen en modellen echter verdwenen zijn, kan het voorkomen dat je dit fameuze strand helemaal voor jezelf hebt. Een ongekende ervaring die niets extra kost. Waarmee het verkeersbureau maar wil zeggen dat het exclusieve imago van de Seychellen niemand moet afschrikken. Er zijn al prima accommodaties boekbaar voor 50 euro per nacht voor twee personen. En self catering onderkomens zoals appartementen en huisjes waar je zelf voor eten en drinken moet zorgen, zijn vaak nog voordeliger.

Beide bestemmingen staan op de Vakantiebeurs in hal 2 bij de African Village.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.