December wordt steeds populairder als vakantiemaand voor reizigers

Steeds meer Europeanen grijpen december en januari aan om op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2airport, waarbij duizenden -in het buitenland geboekte- taxiritten van en naar luchthavens in 9 Europese landen zijn onderzocht.

Wintermaanden opkomende vakantiemaanden

In Italië werden in december en januari liefst 36% extra zogenaamde ‘airport transfers’ geboekt ten opzichte van vijf jaar geleden. Waar het aantal maandelijkse taxiritten gedurende de afgelopen vijf jaar redelijk stabiel en voorspelbaar was, blijken de winterse maanden hierop een uitzondering. Er is een duidelijke stijging zichtbaar in het aantal taxiritten van en naar luchthavens in december en januari. Cijfers tussen 2011 en 2016 laten een duidelijk trend-verschil zien.

 

 

Italië grootste groeier

Italië blijkt van de onderzochte landen de snelst groeiende populaire bestemming te zijn. Hier werden in december en januari liefst 36% extra taxiritten geboekt vanuit het buitenland (ten opzichte van vijf jaar geleden). Traditioneel worden dankzij de wintersportvakanties in Italië al de meeste ritten in december en januari geboekt. Dankzij de sterk aantrekkende mondiale economie waarbij buitenlandse vakanties toenemen, is hier zelfs nog een grotere piek te zien dan vijf jaar geleden.

 

 

Juli populairste vakantiemaand in 2016

Zoals verwacht blijkt juli de populairste maand voor Europeanen om op vakantie te gaan. Vooral in Spanje is het voor de chauffeurs hard werken in juli, daar worden gemiddeld 23% meer ritten geboekt dan in het rest van het jaar. In Het aantal vakanties naar Turkije nam af door de poging tot een staatsgreep, maar doordat veel meer reizigers kozen om per taxi naar hun resort te gaan, was hier ook nog een stijging zichtbaar van 11% extra taxiritten. Van de onderzochte landen worden alleen in Italië en Zwitserland de meeste taxiritten in de periode december en januari geboekt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.