Bezoek de Republika Srpska op de Vakantiebeurs in Utrecht

Republika Srpska zal zich komend jaar met een eigen stand presenteren op de Vakantiebeurs, welke van 10 t/m 15 januari 2017 in Utrecht plaatsvindt. Republika Srpska ligt in het hart van de Balkan en is een van de twee entiteiten van het land Bosnië en Hercegovina. Het gebied is nog vrij onbekend bij de internationale reiziger maar heeft veel geheimen om te ontdekken!

water-huizen-weerspiegeling-brug

Balkan in opkomst als toeristische bestemming

De Balkan is de laatste jaren flink in opkomst als toeristische bestemming en dat is niet verwonderlijk. Men vindt er een nog ongerepte natuur bestaande uit bergen, rivieren en canyons, historische steden met een rijke cultuurgeschiedenis, authentieke plattelandsdorpjes en talrijke wijngaarden en wijnkelders. De regio leent zich uitstekend voor actieve vakanties zoals wandel- en fietsvakanties, camperrondreizen, maar bijvoorbeeld ook voor culinaire reizen en wijnreizen.

 

 

Ligging en belangrijkste steden

Republika Srpska is een onderdeel van Bosnië-Hercegovina en grenst verder aan Servië, Kroatië en Montenegro. Republika Srpska heeft een oppervlakte van 25.052 km2, iets meer dan de helft van Nederland. De grootste stad is Banja Luka dat ongeveer 200.000 inwoners telt en tevens het administratieve en culturele centrum is. Andere bezienswaardige steden van Republika Srpska zijn Trebinje en Visegrad, welke een rijke cultuurgeschiedenis hebben.

 

 

Natuur en aktieve vakanties

Natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties komen in Republika Srpska prima aan hun trekken. De regio heeft 2 nationale parken, Kozara in het noordoosten en Sutjeska in het zuiden, welke zich uitstekend lenen voor prachtige wandel- en fietstochten. Tevens is de regio rondom Sipovo een aanrader voor natuurliefhebbers; dit gebied staat tevens bekend om haar talrijke wateren waar men kan vliegvissen. Adrenaline fans kunnen hun hart ophalen door te gaan raften op de Vrbas rivier, net ten zuiden van Banja Luka, of de Tara en Drina rivier in het oosten van het land.

Wijn en gastronomie

Liefhebbers van wijn en gastronomie moeten zeker een bezoek brengen aan het zuiden van Republika Srpska. De regio Hercegovina is het meest zonnige deel van het land en biedt excellente condities voor de wijnproductie. In het gebied bevinden zich talrijke wijnkelders en wijngaarden. De gastronomie is vooral gebaseerd op het ‘slow food’ principe met gebruik van organische ingrediënten en traditionele bereidingswijzen. Trebinje is de belangrijkste stad van Hercegovina en tevens het centrum voor de wijndistributie. Inmiddels zijn er verschillende gastronomische rondreizen inclusief kookworkshops en wijnproeverijen.

Bereikbaarheid

Republika Srpska is gemakkelijk te bereiken vanuit de buurlanden Kroatië en Servië. Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten naar Zagreb (HR), Split (HR), Dubrovnik (HR) en Belgrado (SRB). Met Air Serbia kan men tevens op Banja Luka vliegen met een overstap in Belgrado. Wizzair biedt rechtstreekse vluchten vanuit Eindhoven naar Tuzla (BiH). De afstand Amsterdam-Banja Luka met de auto is ruim 1500 KM (via Frankfurt, Nurnberg, Passau, Graz, Zagreb) en de route bestaat vrijwel volledig uit snelwegen. Een Nederlandse identiteitskaart volstaat voor reizen naar Republika Srpska. Tevens is het Nederlandse rijbewijs hier geldig.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.