Proefjes en experimenten met winterthema in NEMO Science Museum

Tijdens de kerstvakantie in NEMO kom je in winterse sferen door proefjes met ijs, kerstbomen van licht en experimenten met amandelspijs. Of maak door middel van een chemische reactie een vuurpijl van een reageerbuis. Zo ontdek je zelf hoe een echte vuurpijl energie opwekt om met oud en nieuw hoog de lucht in te knallen.

NEMO Technium. Foto DigiDaan

NEMO Technium. Foto DigiDaan

Programma kerstvakantie

In NEMO kun je tijdens de kerstvakantie, van 24 december tot en met 8 januari, veel extra activiteiten met een winters thema doen. Teken je eigen kerstboom of engel in de workshop ‘Teken met licht’ en deel het wonderbaarlijke resultaat met je vrienden op Facebook. Of ontdek met labjas aan waarom strooizout zo goed helpt tegen ijs op de weg, maak je eigen vuurpijl of speel Keuringsdienst van Waren en test welk amandelspijs van echte amandelen gemaakt is. In De Werkplaats maak je zelf tandwielen en laat je ze bewegen. De populaire demonstratie ‘Kettingreactie’ is extra vaak te zien en je kunt bovendien je eigen kettingreactie bouwen. Bekijk het volledige vakantieprogramma op de site van NEMO.

 

 

In De Werkplaats maak je zelf tandwielen en laat je ze bewegen. De populaire demonstratie ‘Kettingreactie’ is extra vaak te zien en je kunt bovendien je eigen kettingreactie bouwen. Bekijk het volledige vakantieprogramma op de site van NEMO.

 

 

NEMO ook op 1 januari de hele dag geopend

Dit jaar is NEMO Science Museum en het vrij toegankelijke restaurant ook op 1 januari de hele dag geopend. Zo kun je oudjaar nog eens dunnetjes overdoen met een zelfgemaakte vuurpijl. Of vier het nieuwe jaar met een feestelijke lunch of borrel met spectaculair uitzicht.

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.