Ontdek met de hele familie hoe energie werkt in NEMO

Hoe werkt een magneet, kun je een ballon laten racen en waarom werkt een schakeling juist wél of niet? Van 9 juli t/m 4 september gaan jong en oud samen op onderzoek uit in de Familiewerkplaats die in het teken staat van ‘energie’. Een zomervakantie lang zijn er experimenten en workshops waarin de bezoekers gestimuleerd worden om samen oplossingen te verzinnen, deze te maken, te testen en weer te verbeteren.
nemo-familiewerkplaats-ballon

De Familiewerkplaats is de grote editie van de populaire Werkplaats op de tweede verdieping van het museum. In de Familiewerkplaats gaan bezoekers aan de slag met verschillende workshops en experimenten waarbij samenwerking en een onderzoekende houding worden gestimuleerd. Ze krijgen antwoord op vragen als: ‘Waarom zweet je als je het warm hebt?’ en ‘Smelt een ijsblokje sneller op hout of op aluminium?’. Door een ballonwagen te maken zien bezoekers hoe je energie tijdelijk kunt opslaan in de vorm van lucht onder spanning. Ook onderzoeken ze de relatie tussen magnetisme, elektriciteit en beweging in verschillende experimenten.

 

 

Samen leren is leuk en zinvol

Uit onderzoek blijkt dat een museumbezoek door alle gezinsleden als waardevoller wordt ervaren als iedereen betrokken is en er wordt samengewerkt. Hoe de workshops deze ervaring het beste kunnen stimuleren, is de afgelopen maanden uitgebreid getest en verbeterd samen met bezoekers van NEMO via het programma Research & Development.

 

 

Nog meer energie bij NEMO

Buiten, op het dak van NEMO, is de nieuwe tentoonstelling Energetica te bezoeken. Hier ervaren bezoekers de energie uit wind, water en zon en gaan ze de strijd aan met de natuurkrachten. Deze tentoonstelling op het dak is gratis te bezoeken.

Praktische informatie Familiewerkplaats

Bezoekers kunnen in de Familiewerkplaats samen deelnemen aan verschillende workshops: ‘Race met een ballonwagen’, ‘Laat het lampje branden’, ‘Regel de temperatuur’ en ‘Maak een magneet’. De Familiewerkplaats is van 9 juli t/m 4 september dagelijks van 11.00 – 17.00 uur geopend, gratis toegang met je NEMO entreekaartje. Meer informatie over de Familiewerkplaats is te vinden via: www.nemosciencemuseum.nl/familiewerkplaats.

NEMO Science Museum is deze zomer dagelijks geopend van 10.00 – 17.30 uur. Het dakplein met de tentoonstelling Energetica is t/m 4 september toegankelijk tot 21.00 uur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.