Beleef een culinaire wintersport in het knusse Gitschberg Jochtal

Het authentieke Gitschberg Jochtal in Zuid-Tirol veranderd tijdens de wintermaanden in een knus winterwonderland. Deze idyllische wintersportbestemming is dankzij het kleinschalige karakter, de gezellige dorpen en de prachtige natuur het perfecte skigebied voor echte levensgenieters. Daarbij is culinair genieten topprioriteit in dit gebied.

wintersport-gezin-skien-berg-bomen

Geniet hier na een avontuurlijke dag op de piste of een romantische dag in het dal van fantastische lokale streekgerechten. Een combinatie van de Oostenrijkse en Italiaanse keuken – als dat niet optimaal genot is!

Culinair paradijs

Gitschberg Jochtal staat bekend om de gastronomische keuken met authentieke streekgerechten, een combinatie van typische Oostenrijkse lekkernijen en de culinaire Italiaanse keuken. Denk hierbij aan Schlutzkrapfen, verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta, de lekkerste Knödel van de alpen met Zuid-Tirools spek, warme apfelstrudel en Topfenschmarrn, een traditionele pannenkoek met kwark. Deze gerechten in combinatie met de warme gastvrijheid in de almhutten en prachtige panoramische uitzichten over de bergtoppen zorgen voor de perfecte ontspanning tussen het skiën, langlaufen of wandelen door.

 

 

Avontuur op de piste

Terwijl je in een van de almhutten tot rust komt en geniet van een authentieke ‘Brettljause’, verlang je alweer naar de adrenaline en snelheid op de piste. Met 51 kilometer aan gevarieerde pistes maken zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders hier de mooiste afdalingen. Het F-Tech Snowpark Jochtal is met de vele schansen en rails een geliefde plek voor snowboarders en freestylers om sprongen en trucs te perfectioneren. Liever niet skiën maar wel op zoek naar een adrenaline-kick? Zoef dan met een slee van een van de zes natuurlijke rodelbanen af.

 

 

Romantisch genieten

Naast de actie en snelheid horen relaxen en romantiek ook bij een wintersportervaring in Gitschberg Jochtal. Geniet van een uniek Zuid-Tirools wijntje bij de open haard, doe kunstjes tijdens een middag op de gezellige schaatsbaan of maak een romantische avondwandeling met fakkels onder de heldere sterrenhemel. Op 15 januari, 11 februari en 11 maart worden er zelfs speciale Full Moon wandelingen georganiseerd door het winterse landschap van de prachtige Rodenecker-Lüsner Alm, gevolgd door een culinair Full Moon diner met Zuid-Tiroolse specialiteiten rechtstreeks uit de oven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.