Uniek loopevenement met langste klim van Nederland!

In het Bergdorpje Vijlen wordt zondag 12 februari 2017 de tweede Bergrun Vijlen gehouden. Het is een uniek evenement, dat in een estafettevorm wordt gelopen. Ook is er plaats voor sololopers. In het parcours is de langste klim van Nederland opgenomen. De Bergrun Vijlen is een side event van het zevende Dutch Mountain Film Festival, het DMFF#7, dat van 10 t/m 12 februari 2017 wordt georganiseerd in Heerlen, Kerkrade, Aken (D) en Vijlen.

man-hardlopen-natuur

Het parcours van de Limburgse Bergloop is uitgezet door de Vijlense atleet Bert Vanwersch. Start en finish is camping Rozenhof. Per team kunnen 3 personen meelopen. Het parcours is 10 kilometer lang en de wissel is halverwege de langste klim van Nederland, De Camerig. Lopers kunnen dit jaar ook solo deelnemen. Ze kunnen kiezen uit 1 ronde van 10 km of 3 rondes (30 kilometer).

 

 

Voor mensen die de route alvast willen verkennen is er een trainingsloop gepland, onder leiding van de Vijlense atleet Bert Vanwersch. Deze verkenningsloop vindt plaats op zaterdag 28 januari om 14:00 uur. De startlocatie zal nog nader worden bekend gemaakt. Deelname aan de trainingsloop is gratis.

 

 

[gravityform id=”11″ title=”true” description=”true”

Comments are closed.