Beleef een magische kerst in Canada voor het ultieme kerstgevoel

Canada is het land waar je naartoe moet voor het ultieme kerstgevoel. De prachtige witte landschappen zorgen natuurlijk voor een echte kerstsfeer, maar ook vind je in Canada tal van kerstmarkten, prachtige en unieke verlichtingen en leuke activiteiten. Er is hier voor ieders wat wils.

nathan-philips-square-schaatsen-kerst

De leukste 10

Heel Canada viert feest en wij hebben de leukste 10 feestje uitgekozen.

 • Het kerstgevoel is niet compleet zonder een rondje schaatsen op de ijsbaan. Toronto heeft er vele, maar de ijsbaan op het Nathan Phillips Square is toch wel dé schaatsbaan van Toronto. Generaties lang wordt hier al geschaatst en het is gelegen midden in het centrum. En waar kun je daarna meer van genieten dan van een warme chocolademelk? Toronto heeft de beste tentjes met warme chocolademelk voor je op een rij gezet.
 • Het Nationaal Ballet voert de kerstklassieker ‘De Notenkraker’ op in Toronto en is te zien van 10 tot en met 31 december 2016.

 

 

 • Een leuke kerstmarkt in Toronto mag niet op het lijstje ontbreken. De Toronto Christmas Market staat in de Top 10 kerstmarkten ter wereld.
 • Een echt kerstgevoel krijg je wanneer je over de Suspension bridge loopt, verlicht met duizenden lampjes. In het Capilano Suspension Bridge Park zijn tot en met 8 januari 2017 de suspension bridge, Treetops Adventure, Cliffwalk, de rainforest en canyon verlicht.

 

 

 • Een van Vancouvers meest unieke kersttradities is de Carol Ships Parade of Lights – waarbij schipdekken prachtig zijn versierd met kerstlampjes – en de boten ‘s avonds door de waterwegen van Vancouver varen. Kijk vanaf de oever naar de boten of ga aan boord en geniet van een dinner cruise. De Parade of Lights vindt plaats tot en met 23 december 2016.

 

brug-lichtjes-stelletje

 • Dit jaar op de nieuwe locatie aan zee ‘Jack Poole Plaza’, vind je de Vancouver Christmas Market: een kleurrijk décor, handgemaakte cadeautjes, live muziek, familie activiteiten (gemberbrood decoreren!), en kraampjes die heerlijk authentiek/traditioneel eten serveren, zoals glühwijn.
 • Ben je in Whistler rond de feestdagen? Hier is meer te doen dan skiën en snowboarden tijdens de decembermaand. Ook hier staat alles in het teken van kerst en je krijgt een extra kerstgevoel dankzij het dorpje wat bedekt is met een laag sneeuw en versierd met prachtige lampjes. Er zijn activiteiten voor de hele familie zoals tubing, schaatsen en snowmobiling. Daarnaast is er ook genoeg acres ski te vinden.
 • brug-lichtjes-stelletje

 • Zoolights: In de Calgary Zoo wordt de jaarlijkse kerstverlichting show gehouden. 1,5 miljoen lampjes die om bomen zijn gedraaid, dierenvormen maken en knipperen op muziek, 200 displays, vuurkorven en vele activiteiten zorgen ervoor dat de dierentuin tot een sprookje wordt omgetoverd. Nog niet genoeg lichtshows gezien? In Calgary vindt je ook The Festival of Lights, de grootste gratis drive-by kerst verlichting presentatie van Calgary samengesteld uit 300.000 lichtjes langs 14th St. NW. Open tot en met 8 januari 2017.
 • De Winter Festival of Lights veranderen de Niagara watervallen in een winter wonderland! Tot en met 31 januari 2017 kun je deze prachtige verlichte watervallen bezoeken. Ben je hier met Oud en Nieuw? Om 00:00 wordt hier het nieuwe jaar ingeluid met een gigantisch vuurwerk spectakel.
 • Voor wie uitkijkt naar een totaal andere kerst moet naar Yukon. Hier krijg je het ultieme kerstgevoel in het prachtige witte landschap. Racen door het landschap op een hondenslee en ’s nachts het noorderlicht bewonderen is een kerst om nooit te vergeten.

hondenslee-mannen-sneeuw

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.