Vijf bijzondere sauna’s over de hele wereld

Buiten wordt het kouder en de dagen worden steeds donkerder. Een saunabezoek in dit winterse seizoen is goed voor je humeur, maar versterkt ook je immuunsysteem.

leadspr-hotels-com_yllasfellberg-creditsyllasfell

Voor wie verlangt naar een bijzondere zweetervaring heeft accommodatie-expert Hotels.com™ vijf speciale sauna’s van over de hele wereld geselecteerd. Krijg je het ook al warm bij de gedachte aan een ontspannende stoomsessie?

Sauna in een skilift op de Ylläs-Fell berg, Finland

Finnen staan bekend om hun sauna’s en lopen voorop als het gaat om nieuwe innovaties. Het is dus niet verwonderlijk dat een van de bijzonderste sauna ter wereld daar staat. Op 70 km afstand van de poolcirkel ligt het grootste skigebied van het land, waar je op hoge hoogte geniet van een sauna in een skilift. De saunagondel brengt je in 15 minuten naar de top van de Ylläs berg en de temperatuur in de houten lift kan oplopen tot wel 100 graden. Om bij te komen van dit hoogtepunt kun je verblijven in het nabij gelegen Hotel Levi Panorama in Sirkka.

 

 

De grootste sauna ter wereld in Sinsheim, Duitsland

Wie had dat gedacht? De grootste sauna ter wereld ligt niet in Finland, maar bij onze Oosterburen. Het Guinness Book of Records heeft de sauna van Thermen & Badewelt Sinsheim met haar 166 vierkante meter uitgeroepen tot grootste sauna ter wereld.

 

 

Terwijl gasten in de grote sauna genieten van temperaturen tot 70 graden, kunnen ze het enorme Japanse aquarium met Koikarpers bewonderen. Er zijn in totaal negen sauna’s met een eigen thema, zoals een bioscoopsauna of een tropische sauna. Combineer je saunabezoek met een verblijf in het minstens zo ontspannende Hotel Europäischer Hof in Heidelberg.

sauna-vrouwen-waaier-kijkend-naar-buiten

Een heet tramritje in Milaan, Italië

Ook in Italië kun je een buitengewone sauna ervaren. In het buitengedeelte van Terme Milano is een historische tram uit 1928 omgebouwd tot een luxe sauna. Op houten bankjes genieten gasten van temperaturen tot 70 graden, rustgevende geuren en een mooi uitzicht op de wellness tuin. Afkoelen kan in het stenen bad naast de gerenoveerde tram. ’s Avonds geniet je van sfeervolle videoprojecties en magische lichtjes. Daarna val je heerlijk in slaap in het Worldhotel Christoforo Colombo in hartje Milaan.

leadspr-hotels-com-milaan-creditstermemilano

Drijvend saunaplezier in Klädesholmen, Zweden

Op een uur rijden van het Zweedse Klädesholmen kun je flink wat zeemijlen afleggen in een sauna. Deze sauna bevindt zich namelijk op een catamaran, die snelheden tot 15,5 knopen heeft behaald. Naast de sauna en een stijger aan de onderkant van de twee verdiepingen tellende catamaran, biedt de luxe boot ook een prachtige zaal, die dient als rustplaats, vergaderzaal of trouwlocatie. Een bezoek aan de saunacatamaran kun je perfect combineren met een bezoek aan de prachtige stad Göteborg, waar je verblijft in het centraal gelegen Clarion Hotel Post.

leadspr-hotels-com-kladesholmen-creditssaltsill

Vlieg terug in de tijd in Apeldoorn, Nederland

Op de Nederlandse luchthaven Teuge, vlakbij Apeldoorn, ligt een stukje Duitse geschiedenis. De voormalige Oost-Duitse vliegmachine van Erich Honecker werd in 2009 omgebouwd tot een luxe hotel, inclusief sauna. Het interieur is opnieuw ontworpen, maar de cockpit is intact gebleven. Een heerlijke mix van vijf sterren luxe en nostalgie maakt deze sauna tot een Nederlands pareltje. De luchthaven ligt dichtbij het saunavliegtuig, dus voor wie liever van de rust geniet is het Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn een goed alternatief.

leadspr-hotels-com_apeldoorn-creditshotelsuites

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.