Meer dan 7.000 DFDS-werknemers worden mede-eigenaar van DFDS

Op vrijdag 16 december vierden de werknemers van DFDS het 150-jarig bestaan van de organisatie op alle door Europa verspreide DFDS-schepen en -locaties. Om twee uur ’s middags ontvingen alle werknemers tegelijkertijd het nieuws dat DFDS haar meer dan 7.000 werknemers trakteert op aandelen in het bedrijf.

dfds-schip-boot-water

Voor iedereen feest

DFDS deelt dit 150e jubileumjaar aandelen uit aan haar meer dan 7.000 werknemers. Iedereen die al van voor 1 december 2016 in dienst was en minstens 24 uur per week werkt, ontvangt 30 aandelen met een totaalwaarde van ongeveer 1.200 euro (10.000 Deense Kronen). Werknemers die minder uren maken krijgen aandelen proportioneel aan de uren die zij werken.

 

 

“Weinig organisaties bevinden zich in de positie hun 150e jubileum te vieren en zelfs nog minder hebben het genoegen dit te doen in een jaar waarin het bedrijf waarschijnlijk het beste resultaat ooit boekt,” aldus de CEO van DFDS, Niels Smedegaard. “Daarom wilden wij niet alleen de oprichting en onze oprichters vieren, maar ook onze vele werknemers prijzen. Zij zorgen er namelijk elke dag voor dat DFDS ook in de toekomst kan blijven groeien en bijdragen aan de handel- en reisbranche.”

 

 

9.5 miljoen euro aan aandelen

De aandelen blijven gedurende de komende 3 jaar bevroren, nadien kunnen ze worden verkocht door de werknemers die nu dus mede-eigenaar van het bedrijf zijn. De totale waarde van de uitgegeven aandelen bedraagt meer dan 70 miljoen Deense Kronen. Dit bedrag komt omgerekend neer op bijna 9.5 miljoen euro.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.