Een nieuwe landmark ‘Hilton Amsterdam Airport Schiphol’

Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt. In de verschillende soorten kamers en suites, alsmede de openbare toiletruimtes van het gebouw zijn kranen en douches van Hansgrohe en AXOR toegepast.

hilton-schiphol

Zoals de bijzonder comfortabele Raindance Rainmaker hoofddouche en de Raindance Rainfall hoofddouche, beiden met maar liefst 3 straalsoorten. Bij de wastafel treft de gast de luxe, nature-inspired-design wastafelkranen uit de AXOR Massaud collectie. In de openbare toiletruimtes zorgen de AXOR Uno elektronische kranen voor waterbesparing: dankzij de infrarood technologie stroomt het water alleen als dat nodig is.

 

 

Het spectaculaire atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel. Het architectenbureau Mecanoo architecten heeft dit hotel, in opdracht van Schiphol Real Estate en Hilton Hotels, ontworpen samen met Brits designbureau The Gallery HBA. Zij zijn verantwoordelijk voor het interieurontwerp, dat een warme en luxe uitstraling heeft, precies zoals dat bij de Hilton Hotels past. Na het landen loopt de gast vanuit Schiphol Plaza door een lange overdekte gang naar het hotel: een schitterende entree waarin de roltrap hen tot vlak voor de receptie brengt.

 

 

Hilton Amsterdam Airport Schiphol won op 21 november 2016 in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. “Het hotel beantwoordt op slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven, het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.” aldus het juryrapport.

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.