Positieve trend e-bikes ook zichtbaar in animo voor E-bike Xperience

De populariteit van de e-bike in Nederland stuwt de omzet voor de Nederlandse fietsbranche, blijkt uit de uitgave Mobiliteit in Cijfers 2016-2017 van RAI Vereniging en BOVAG. In 2015 was de e-bike voor het eerst goed voor meer dan de helft van de totale omzet: 514 miljoen euro, oftewel 57 procent. Er zijn dat jaar 276.000 e-bikes verkocht. Deze positieve trend is ook duidelijk zichtbaar in de animo voor deelname aan hét testevent voor e-bikes: E-bike Xperience.

e-bike-vrouw-fietsen-buiten-natuur

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari wordt in de Jaarbeurs in Utrecht voor de 2e keer E-bike Xperience georganiseerd. Tegelijkertijd vindt de Fiets en Wandelbeurs plaats. Fietsers vinden op E-bike Xperience het grootste indoor e-bike testparcours van Europa met zo’n 40 aanbieders van e-bikes. Het aanbod is zeer gevarieerd; van stads e-bike tot sportieve e-bike of speed pedelec, bijbehorende fietsaccesoires, onafhankelijk advies van experts als ANWB en persoonlijke informatie uit eerste hand om nog beter te kunnen vergelijken. Alles staat in het teken van informeren en vooral zelf testen.

 

 

Drie parcoursen

Er zijn 3 parcoursen; een voor e-bikes, een parcours voor e-MTB’s en zelfs speed pedelecs kunnen getest worden op een apart parcours. Deze zijn allemaal indoor en gaandeweg komt de fietser een helling tegen, een schelpenpad en een klinkerpad wat de rit zo echt mogelijk maakt.

 

 

Onafhankelijk experts van brancheorganisaties en gerenommeerde opleidingsinstituten voor de fietsindustrie geven in het theater presentaties. Bezoekers krijgen handige informatie over bijvoorbeeld een wiel- of een middenmotor en het aantal kilowatt dat je accu moet hebben om een middag te toeren in Rivierenland.

E-bike Xperience vindt tegelijk plaats met de Fiets en Wandelbeurs. Beide events zijn toegankelijk met hetzelfde ticket. Een kaartje aan de kassa kost 15 euro.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.