Ontdek de 3 huidige tentoonstellingen in het Thermenmuseum in Heerlen

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

thermenmuseum-heerlen

Drie Exposities

Bouwen om te Baden
In het Thermenmuseum in Heerlen vindt de tweede tentoonstelling rondom het onderzoek naar het Heerlens Romeins Badhuis plaats. Deze tentoonstelling laat zien hoe de Romeinen met de introductie van nieuwe materialen en technieken de bouwkunst en architectuur blijvend hebben veranderd. Tegenwoordig bouwen we nog steeds met baksteen, leggen we dakpannen en plaatsen we vensterglas, ook een Romeinse vinding.

 

 

De Pottenbakkersoven
Heerlen is een museumstuk rijker, wij een expositie rijker! Met informatie rondom Heerlens laatste vondst: de pottenbakkersoven. Deze werd onlangs ontdekt bij de opgravingen op het Tempsplein in Heerlen. Het bijzondere aan deze ontdekking: de oven is nog grotendeels intact! De Heerlense Pottenbakkersoven neemt je mee op reis, van de ontdekking tot het transport naar het museum. Alle aspecten komen aan bod. De oven staat komend jaar veilig te drogen. Maar wij nemen je mee in het proces.

 

 

Jouw Romeins Badhuis
23 december openen we een zeer speciale gang expo in het Museum. In deze expo staat het plakboek van Ben Hendrix centraal. Meneer Hendrix hield in de jaren 70 al het nieuws rondom de opgraving en opening van het Thermenmuseum bij. Het resultaat: een fantastische verzameling waarbij het enthousiasme en de vechtlust voor het museum er vanaf spat. We hebben de mooiste en interessantste artikelen geselecteerd en delen deze graag met jullie in onze nieuwste expo. We vertellen jullie snel meer!

Entree en openingstijden

Het museum is dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur; zaterdag, zondag en feestdagen 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Entreeprijzen: volwassenen € 7,75 Jeugd 4-12 jaar: € 6,75. Een entreekaart geeft toegang tot het gehele museum, waaronder het Romeinse badhuis en de expositie Romeins Zuid-Limburg, het hele verhaal.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.