Certificeren van speed-pedelec helmen vanaf nu mogelijk

In navolging van de publicatie van de Nederlandse Technische Afspraak 8776 (NTA) voor helmen voor snelle elektrische fietsen (speed-pedelecs, S-EPACs), is het nu ook mogelijk om een speed-pedelec-helm te laten certificeren op basis van NTA 8776. In samenwerking met een expertgroep heeft NEN certificeringsschema NCS 8776 opgesteld waarin de eisen voor certificerende instellingen (CI’s) staan beschreven.

speed-pedelec-fiets-buiten

De CI’s, het Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid (BIVV) te Brussel en Telefication, te Zevenaar hebben een licentieovereenkomst gesloten met NEN om volgens dit schema speed-pedelec-helmen te certificeren.

 

 

Goedkeuringsmerk

Helmfabrikanten kunnen nu bij een van deze CI’s terecht om speed-pedelec-helmen volgens NTA 8776 te laten certificeren. Na een succesvolle conformiteitsbeoordeling krijgt de fabrikant een certificaat en kan hij het bijbehorende goedkeuringsmerk aanbrengen in de helm. Om de helm in Nederland te mogen gebruiken op een speed-pedelec is een in de helm aangebracht goedkeuringsmerk, zoals terug te vinden in NTA 8776 Annex B, verplicht.

 

 

Expertgroep

De expertgroep die NCS 8776 heeft opgesteld bestaat uit de volgende partijen: ABUS, Accell Group, BBB Cycling, Het Belgische instituut voor verkeersveiligheid, Bell Sports, CONEBI, Gazelle, KASK, MET Helmets, Pon, RAI Vereniging, Riese & Müller, TASS International, Telefication en TNO.

Beschikbaarheid

NTA 8776 en NCS 8776 zijn vrij beschikbaar voor inzage. U kunt NTA 8776 en NCS 8776 inzien door hier kosteloos een account aan te maken bij NEN Connect. Daarnaast kunt u NTA 8776 kopen in de webshop.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.