Zweeds wintertafereel bij pontovertocht IJ Amsterdam

De Zweden beleven een koude winterochtend iets anders dan wij in de spits in Amsterdam. En daarom lieten Visit Sweden en de Zweedse regio Värmland Amsterdam even ruiken aan een échte winterervaring in Värmland.

brana-zweden-sneeuw-huis-bomen-winter

Verrassing

Een roedel husky’s met slee, een houten sauna midden op het IJ en vier Zweedse dames die heerlijke Zweedse hapjes uitdelen…. Visit Sweden en de Zweedse regio Värmland verrasten reizigers bij het Buiksloterwegveer in Amsterdam Noord met een beetje Zweden in Nederland.

 

 

Visit Sweden en de Zweedse regio Värmland promoten via een ludieke actie winter in Zweden. Ben je op zoek naar een bijzondere wintervakantie voor het hele gezin? Geef jouw winter óók een Zweeds tintje en ga naar Värmland, de mooiste winterbestemming van Zweden!

 

 

Meer dan alleen skiën

Naast heel veel skiën en langlaufen doe je in Värmland nog veel meer. Want als je in Zweden bent, wil je ook wel eens op zo’n sneeuwscooter door de bossen scheuren. Wil je het rustiger aan doen? Ga dan voor een heuse huskysafari. Je zult zien dat de honden je enthousiast blaffend staan op te wachten. Houd je van schaatsen? Bind dan je ijzers onder op een van de vele Zweedse meren en geniet van de eindeloze kilometers ijs, geveegd en al. Maar er is meer! Probeer eens een visje aan de haak te slaan tijdens het ijsvissen of maak tijdens een sneeuwschoenwandeling kennis met de rendieren en elanden. En wees alert als het donker wordt. Want… ook het magische noorderlicht kan zich zomaar laten zien.

Echte winters

Als je van echte, ouderwetse winters houdt, dan moet je zeker een keer in Zweden zijn geweest. Hier is de wereld nog maagdelijk wit in de wintermaanden en ruik je de gezonde vrieskou. De Hollandse stress van het eeuwige haasten en in files staan, voel je onmiddellijk van je afglijden zodra je in Zweden bent. En… voor het opwarmen na al die buitenactiviteiten zijn er sauna’s. En zeg nou zelf. Wat is er nu fijner om na een actieve dag even lekker van de sauna te genieten. Je komt weer helemaal tot rust en het is een weldaad voor je lichaam. Een ding is zeker! Inspanning en ontspanning gaan hier hand in hand.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.