Groot Stedelijk Badhuis van weleer in ere hersteld

Op 8 december 2016 opent Wethouder Revis van de Gemeente Den Haag de Kurhaus Spa & Beauty. Grand Hotel Amrâth Kurhaus brengt het kuren in het van oorsprong als badhuis gebouwde Kurhaus hiermee weer helemaal terug.

Grand Hotel Amrâth Kurhaus exterieur strandzijde

Grand Hotel Amrâth Kurhaus exterieur strandzijde

Kurhaus Spa & Beauty

Kurhaus Spa & Beauty beschikt over een binnenzwembad met lounge en buitenterras met ligbedden en heeft uitzicht over het strand en de Noordzee. In de Spa kan gebruik gemaakt worden van diverse wellness faciliteiten, waaronder de Finse sauna, infrarood-warmtecabine, stoombad en neveldouche.

 

 

Er zijn 3 behandelkamers voor beautybehandelingen en massages aanwezig, waarvan er 1 voor duo behandelingen geschikt is. Voor de verzorging van handen en voeten is er een pedicure-spa stoel met jetstreams en een manicuresalon met een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Kurhaus Spa & Beauty heeft een geklimatiseerde fitnessruimte met moderne fitnessapparatuur en ruime openingstijden voor de individuele sporter. Hotelgasten mogen vrij gebruik maken van alle spa faciliteiten. Voor niet-gasten zijn de spa faciliteiten vrij toegankelijk in combinatie met een massage of andere behandeling of zijn er abonnementen beschikbaar.

 

 

Merken en behandelingen

Kurhaus Spa & Beauty is een samenwerking aangegaan met internationale merken als Cinq Mondes, O.P.I., Anastasia, Perron Rigot en make-up merk Karaja. Speciaal voor de opening heeft de Nederlandse hotelgroep Amrâth Hôtels een private label ontwikkeld; Amrâth Cosmetics. De Kurhaus Spa & Beauty menukaart biedt diverse behandelingen, uiteenlopend van gezichts- en waxbehandelingen, tot massages en visagie en er zijn diverse arrangementen en beauty workshops te boeken. Ook aan de inwendige mens is gedacht; de wellnessbar serveert gezonde sappen, smoothies, lunches en een wellness high-tea.

Zwembad Kurhaus Spa & Beauty

Zwembad Kurhaus Spa & Beauty

Kunst

Voor de muur achter het zwembad ontwierp Christie van der Haak, winnares van de kunstprijs Den Haag, een kamerbrede wanddecoratie met kleurige patronen, geïnspireerd op de jaren ’20 en ’30. Op de tegenover liggende muur ziet u een levensecht vergezicht op de zee, het strand, de duinen en het oude dorp Scheveningen, zoals dat honderd jaar geleden was voor de bouw van het Kurhaus. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met het museum Mesdag.
kurhaus-spa-beauty-christie-van-der-haak-decoratie-2
Daarnaast prijkt bij het zwembad het bronzen beeld van de Italiaanse kunstenaar Luigi Galligani, dat “Venus met de Spiegel” voorstelt. Veel van Luigi Galligani’s sculpturen zijn geïnspireerd door het thema van de Middellandse Zee en haar mythen. Deze kunstenaar is tevens verantwoordelijk voor het beeld “Il canto delle sirene” dat op het terras aan de strandzijde van het hotel staat.

Voor BOIDR 2016.Bij ons in De Residentie. Kurhaus beeld Spa.(Den Haag 16-09-2016) Foto:Frank Jansen

Voor BOIDR 2016.Bij ons in De Residentie.
Kurhaus beeld Spa.(Den Haag 16-09-2016) Foto:Frank Jansen

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.