Kunst en muziek smelten samen tijdens halve finale Art Rocks in Drents Museum

Zaterdag 17 december is het zover: de halve finale van Art Rocks in het Drents Museum. 10 acts strijden die dag om een finaleplaats in Paradiso, begin volgend jaar. De wedstrijd daagt muzikanten uit om een nummer te schrijven bij een iconisch kunstwerk uit de collecties van het Drents Museum, Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Tropenmuseum en Museum Het Valkhof.

Jan Sluijters, Naakt, 1947

Jan Sluijters, Naakt, 1947

Barend Blankert favoriet

De landelijke muziekcompetitie Art Rocks is een initiatief van De Grote Prijs van Nederland en wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd. Het Drents Museum doet voor het eerst mee en met succes: van de 198 inzendingen hebben 64 acts zich laten inspireren door een van de werken uit het Drents Museum. Zelfportret als mens van Barend Blankert was het populairst onder alle inzenders. Maar liefst 27 acts vertaalden het schilderij naar een muzikale interpretatie.

 

 

Zaterdag 17 december is een dag om niet te missen. Dan zetten St. Maane, PeculiarG, Seven to Eleven, Maaike Adegeest, Jan en Derk in de Rokk’n, Koert Witteman, Graeae, MacSwordfish, Helmus en Brechtje het Drents Museum op z’n kop! Voor de muzikanten is Art Rocks een buitengewone kans om live op te treden in een museum. Bovendien brengen zij hun liedjes ten gehore bij het kunstwerk waardoor zij geïnspireerd zijn. Het belooft een bijzondere dag te worden, waarin kunst echt tot leven komt.

 

 

Stemmen

Per deelnemend museum wordt 1 finalist gekozen die op 17 januari 2017 de winnaar van Art Rocks 2016 hoopt te worden en een geldbedrag van € 1000 ontvangt. Om door te mogen naar de grote finale moeten de halve finalisten de jury zien te imponeren, bestaande uit Waldo Volmer (oprichter muziekplatform Never Mind The Hype), zangeres Giovanca en Harry Tupan (adjunct-directeur Drents Museum). Ook het publiek moet overtuigd raken, want de act met de meeste publieksstemmen verdient eveneens een finaleplaats. Publiek kan online stemmen via de website van artrocks. Fans van de muzikanten doen er goed aan (ook) tijdens de halve finale via het stemformulier in het museum te stemmen, want deze stemmen tellen maar liefst 5 keer mee.

Simon Schrikker, Zonder titel, 2010

Simon Schrikker, Zonder titel, 2010

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.