Het nieuwe Mastiek Museum van Chios

Een nieuw bezienswaardigheid is recentelijk geopend in Chios eiland: het mastiek Museum in Pyrgi. Door dit thematisch museum wordt de nadruk gelegd aan de duurzaamheid van de traditionele teelt en productie van de Mastiek.
MASTICHA MUSEUM

Mastiek

Mastiek is een natuurlijk product, een unicum in de wereld, vereenzelvigd met het eiland van Chios. Het zuiden van het eiland Chios, -wordt ook wel Mastichora genoemd- is het gebied, waar de wereldberoemde Mastiek vandaan komt. Mastiek is een gift van de natuur en wordt gewonnen uit het mastiekboompje, dit wordt nog steeds op dezelfde wijze als eeuwen geleden geteeld en dit vindt alleen plaats in de mastiekdorpen en nergens elders in de wereld!

 

 

Dat de “cultuur van mastiek” een deel is van de identiteit van Chios, wordt versterkt in de tentoonstelling van het Museum, door een verscheidenheid aan middelen, archieffoto’s, modellen en diorama’s, audiovisuele producties, machines, objecten en multimedia toepassingen. Er is ook een openlucht expositie ruimte, waar de bezoeker in contact komt met de mastiek boom. De boom die ons de waardevolle mastiek geeft in zijn natuurlijke omgeving.
MASTICHA MUSEUM

 

 

Chios

Naast het Mastiek Museum en de Mastiek producten, is Chios een afwisselend eiland met veel mogelijkheden voor iedereen. Bezoekers kunnen aangename stranden op het eiland aantreffen van het meest noordelijke punt tot de meest zuidelijke kaap. Van drukbezochte georganiseerde stranden in het oosten van het eiland tot de maagdelijke kuststranden met kristalheldere zee, in het westen van het eiland. Chios is ook in bezit van zandstranden en witte-kiezelstranden. Het unieke “zwarte-kogelstrand” bevindt zich in Emporio en is wel een aparte vermelding waard.
griekenland-chios-windmils

Elk deel van het eiland heeft een eigen geschiedenis en cultuur, maar ook landschappelijk gezien zijn deze gebieden zeer verschillend. De Kambos is een vruchtbaar, vlak gebied ten zuiden van Chios-stad met landhuizen uit de Genuese tijd, temidden van uitgestrekte citrusplantages. Het noorden van het eiland Voriochora, bestaat uit een ruig berglandschap met kleine, soms verlaten dorpjes. Chios heeft verschillende bezienswaardige kloosters. Nea Moni uit 1042, met zijn beroemde mozaïeken en Agia Markella, het klooster van de beschermheilige van het eiland zijn hiervan de meest bekenden.

Chios leent zich voor het maken van mooie wandelingen in de natuur. Veel toeristen bezoeken het eiland om te wandelen, te klimmen of een van de grotten en ravijnen te verkennen. Van Noord tot Zuid worden wandelroutes aangegeven voor liefhebbers, zie: www.chioswalking.gr.

Chios is een ideaal eiland voor vakantiegangers, die cultuur, natuur en avontuur willen combineren en tegelijkertijd willen genieten van de rust, de originele Griekse sfeer en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking. Wekelijks gaat er een directe vlucht met Transavia van Schiphol naar Chios.
griekenland-chios-pyrgi

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.