Startup biedt reizigers direct vergoeding bij vliegvertraging

De Utrechtse startup Claimingo begint vandaag met het direct vergoeden van gedupeerde vliegreizigers die meer dan 3 uur vertraging hebben opgelopen. In tegenstelling tot andere claimbedrijven neemt Claimingo de claim direct over, zodat het claimproces geen zorg meer voor de consument is. De startup ontving €800.000 van een Nederlandse investeerder om gedupeerde reizigers te helpen.

claimingo-startup-utrecht

80 tot 85 procent

Claimingo stelt dat 80 tot 85 procent van de gedupeerde reizigers in Nederland geen aanspraak maakt op hun vergoeding bij vertraging omdat zij dat te veel werk vinden, of niet afweten van het claimproces. De startup introduceert een unieke propositie waarbij de gedupeerde reizigers direct een vergoeding krijgen aangeboden om hun claim over te nemen, oplopend tot €180 per persoon.

 

 

Tijdens een 3 weken durende pilot verzamelde Claimingo 350 claimverzoeken, waarvan volgens de wettelijk vastgestelde regels 170 claims in aanmerking voor vergoeding kwamen. Deze claims werden overgenomen en de vertraagde reizigers werd direct een vergoeding aangeboden. Inmiddels zijn 124 claims uitgekeerd en bleken 21 claims toch onterecht te zijn. In 25 gevallen zijn de claims uitgelopen op een rechtszaak.

 

 

Jaren wachten

Het claimproces bij vluchtvertraging kan maanden tot jaren in beslag nemen. Soms beroept een luchtvaartmaatschappij zich onterecht op overmacht en is een rechtszaak noodzakelijk om alsnog de vergoeding te ontvangen. “Wij vinden dat reizigers beter moeten worden geïnformeerd over hun rechten bij vliegvertraging en hen direct de vergoeding moet worden aangeboden waar zij volgens de wet recht op hebben,” zegt Alexander Colenbrander, co-founder van Claimingo. “Gedupeerde reizigers krijgen van ons binnen 48 uur uitsluitsel over de rechtsgeldigheid van hun claim. Als de claim aan de wettelijke voorwaarden voldoet bieden we daar direct geld voor en hoeft de reiziger zich geen zorgen meer te maken over het verloop en de uitkomst van de claim.”

claimingo14765-vers1

Claimingo heeft de ambitie een gedragsverandering teweeg te brengen binnen de claimmarkt, met het gevolg dat maatschappijen efficiënter met de claims omgaan. De startup heeft plannen om uit te breiden naar andere landen in Europa om ook daar gedupeerde reizigers te helpen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.