De meeste zon vind je deze Kerst op de pistes in La Rosière

Met de kerstvakantie in aantocht onderzocht inspiratieplatform frankrijk.nl waar je zowel kans hebt op goeie sneeuw als zonne-uren op de Franse pistes tijdens de korte winterdagen.

frankrijk-klant

Waar heb je de meeste zon uren?

De meeste zonne-uren worden volgens de analyses van MetéoPassion in december gescoord door de Alpes du Sud. Wat opvalt is dat het oosten van de Mauriënne-vallei en de hele Tarentaise-vallei (daar waar de grote, bekende skigebieden liggen) net zoveel zon hebben als de Pyreneeën.frankrijk.nl keek echter ook naar de geografische ligging van de pistes, alsmede de positie ten opzichte van het dal.

 

 

Oftewel: zijn er geen bergtoppen die al snel de zon verbergen? Dit alles bij elkaar genomen geeft het volgende toplijstje van meest zonvriendelijke skigebieden tijdens de kerstvakantie in de diverse bergregio’s van de Franse Alpen:

Savoie, La Rosière

De hoge en gunstige ligging op een zuidelijke bergflank betekent in La Rosière zon op de pistes vanaf zonsopgang tot zonsondergang. Ander voordeel is het aanwezige microklimaat dat hier volgens de statistieken voor meer zonnedagen zorgt dan elders in de Tarentaise-vallei.

Isère, Alpe d’Huez

Het dankt de bijnaam “Ile au soleil” aan de zuidelijke ligging op een plateau dat 1.860 meter hoog ligt. Deze hoogvlakte spreidt de bergen rondom waardoor de zon niet wordt belemmerd door hoge bergtoppen

Haute-Savoie, Le Chinaillon – Le Grand Bornand

Terwijl deze regio grossiert in authentieke skidorpen in de vallei is de hoger gelegen wijk Le Chinaillon in Le Grand Bornand een goeie optie. Vanaf einde ochtend schijnt hier de zon totdat ie ondergaat.

Mauriënne-vallei, Saint-Sorlin-d’Arves – Les Sybelles

De Haute-Mauriënne vallei scoort hoog op de zonne-urentoplijst en dan is Saint-Sorlin-d’Arves strategisch gezien de beste plaats om te verblijven. Gelegen aan het einde van de brede vallei profiteren niet alleen het dorp maar ook de pistes optimaal van de zon tijdens de korte dagen.

 

 

Alpes du Sud, Isola 2000 en Auron

Deze meest zuidelijk gelegen regio is recordhouder in het aantal zonne-uren per winterseizoen. Dat de dorpen en de pistes prettig hoog liggen (alle tussen de 1.600 en 2.600 meter) is niet alleen goed voor de sneeuw maar ook voor de zonabsorptie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.