De museumvrijwilliger is goud waard

“De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar” volgens Mirjam Moll (manager promotie & platform). Ter gelegenheid van de Dag van de Vrijwilliger brengt de Museumvereniging een ode aan alle museumvrijwilligers.

campagnebeeld-ode-aan-al-onze-vrijwiliggers

35 portretten

De ode bestaat uit 35 ontroerende miniportretten met persoonlijke verhalen. Tijdens de première mochten we met 35 museale inkijkjes ‘de ware museumvrijwilliger’ ontmoeten.

 

 

Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers en zelfs 16% van alle musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. De museumvrijwilligers zijn actief in bijna 4.000 voltijdbanen in de sector. Kapitalisatie van de belangeloze inzet van vrijwilligers telt op tot 100 miljoen euro; dat is zo’n 10% van de omzet van de museumsector.

 

 

In deze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die niet vergeten mogen worden. Met hun collecties verrassen en verrijken musea de maatschappij voortdurend. Nederlandse musea werken samen in de Museumvereniging. Gezamenlijk bouwen we aan het versterken van het publiek belang van musea. Voor iedereen!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.