Een vernieuwend reisboek over Belgische sporen in buitenlandse grootsteden.

Wie heeft al eens een pintje gedronken in het Cafeeke in Madrid? Kent u het verhaal van ‘the Flemish mother of America’ uit New York? Of hebt u ooit gehoord van de Waalse jongedame die in de harem van een Ottomaanse sultan is beland? Wie was de Belgische architect die Barcelona heeft helpen bouwen?

Tussen reis en roots - Belgische sporen op citytrips in Europa en New York

Tussen reis en roots – Belgische sporen op citytrips in Europa en New York

Erfgoed

Er is een grote kans dat u bij al deze vragen uw hoofd schudt of de schouders ophaalt. Kunstenaars, ondernemers en avonturiers uit ons land hebben in voorbije eeuwen nochtans heel wat stukjes erfgoed nagelaten in Europa en Amerika. Helaas zijn veel van deze Belgische sporen in de vergeethoek geraakt. Daar wil dit boek echter verandering in brengen!

 

 

Van de ‘Flemish frows’ die in Londen actief waren, tot de avonturen van Jacques Brel in Parijs: deze reisgids biedt u een wandeling aan door 17 grootsteden, langs kleine steegjes en grootse monumenten die elk op hun manier een link bezitten met onze regionen. De diverse, historische anekdotes maken van dit boek een must-read voor eenieder die van reizen of (de Belgische) geschiedenis houdt.

 

 

Of u nu een ervaren reiziger bent of nog jong met veel Wanderlust, dit boek biedt een interessant, vernieuwend perspectief op reisherinneringen en geeft de onweerstaanbare drang er zelf op uit te trekken. De unieke insteek maakt bovendien dat u uw favoriete cultuursteden op een heel andere manier leert kennen!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.