Dit is dé nieuwe citytrip bestemming in Europa

Parijs, Rome, Berlijn; stuk voor stuk prachtige bestemmingen voor een citytrip. Maar ben je op zoek naar iets originelers? Ga dan voor Valletta, de hoofdstad van Malta. Valletta is een ongelooflijk cultuurrijke stad met een overvloed aan kerken, musea, paleizen en tuinen. En minstens zo belangrijk: de keuken is voortreffelijk!

Valletta, de hoofdstad van Malta

Valletta, de hoofdstad van Malta

Kerken en musea

Van buiten lijkt de Sint John’s Co-Kathedraal niks bijzonders, maar de barokke kerk beneemt je de adem zodra je er één voet binnenzet. De gehele binnenkant is gevuld met prachtige decoraties: geen millimeter van het interieur is onbewerkt gebleven. Maar het allergrootste pronkstuk is het meesterwerk ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ van schilder Michelangelo Caravaggio. Fan van musea? Het National Museum of Archeology in Valletta is het belangrijkste museum van Malta en neemt je mee in de rijke geschiedenis van het eiland. Je vindt er vondsten vanuit de prehistorie tot en met de late middeleeuwen. Een andere aanrader is het National Museum of Fine Arts, alleen al voor het gebouw zelf – een prachtig 18e-eeuws rococo gebouw.

 

 

Paleizen en tuinen

Hoewel heel Valletta een architectonisch hoogstandje is, verdienen de paleizen een ereplaats. Het Grandmasters Palace werd in 1571 gebouwd als overheidspaleis van de Ridders van St. John, vandaag de dag is het het kantoor van de president. Delen van het paleis, waaronder de met wandtapijten versierde raadszaal en het enorme wapenarsenaal, zijn open voor bezoekers. Casa Rocca Piccola is een paleis uit de 16e eeuw, dat nog steeds in handen is van Maltese adel. Waan je in het leven van de adel van de afgelopen 400 jaar met prachtige meubels, zilverwerk en schilderijen. Alle culturele prikkels rustig verwerken? Ontvlucht het drukke stadsleven dan in één van de prachtige tuinen die de stad rijk is, zoals de Barracca Gardens. Deze bestaan uit twee delen, boven en beneden, en biedt een adembenemend uitzicht over de Grand Harbour en burchten. De grootste tuin van Valletta is de Hasting Garden.

 

 

Culinair Valletta

Uiteraard gun je je vermoeide voeten de nodige rust op één van de vele gezellige terrassen in de stad. Sla Caffe Cordina, gehuisvest in een oud palazzo en al meer dan 175 jaar een begrip in Malta, zeker niet over. Bij Rubino geniet van je traditionele en moderne Maltese gerechten. De ambachtelijke bakker Nenu biedt je niet alleen een heerlijke, traditionele lunch, maar ook een kijkje in de geschiedenis en de kunst van het broodbakken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.