Bezoek de culturele Algarve in het laagseizoen

365 Algarve is een nieuw breed cultureel programma met meer dan duizend voorstellingen. Onder de noemer “Omdat elke dag telt!” nodigt 365 Algarve uit tot een bezoek aan de regio in het laagseizoen. De regio toont hiermee aan dat het 365 dagen per jaar een interessante vakantiebestemming is en het dat naast de badplaatsen nog veel meer te bieden heeft. De eerste editie loopt van oktober 2016 tot en met mei 2017, waarbij de evenementen over heel de Algarve verspreid zijn.

dansen-3-personen-touwen-podium

Het 365 Algarve programma komt voort uit een samenwerking tussen het Staatssecretariaat voor Cultuur en de staatssecretaris voor Toerisme en wordt uitgevoerd door de Região de Turismo do Algarve. Dit alles in samenwerking met 16 gemeenten en 51 organisaties.

 

 

1023 verschillende culturele evenementen

Het programma 365 Algarve is in oktober gestart met een grote verscheidenheid aan evenementen en blijft verrassen met nieuwe initiatieven in november. Wij doen een greep uit het programma van de maand november.

  • Muziek: Morphosis, met Hugo Alves op de trompet en João Frade op het accordeon, treedt op in Vila Real de Santo António en in Castro Marim.
  • Film: Vídeo Lucem is een filmcyclus die vertoond wordt in verschillende kerken in de Algarve met 4 verschillende sessies in november – Aurora, Confesso, O Pagador de Promessas en Don Camilo.
  • Theater en gastronomie: Peep & Eat (‘gluren en eten’) van het Belgische Compagnie Laika, wordt opgevoerd in Aljezur.
  • Beeldende kunst: expositie Paisagens Condutoras, in Vila do Bispo.
  • Beleving: Faro Desvendado is een rondleiding langs de ontstaansgeschiedenis van de stad Faro.
  • Opera: Dido e Eneias, van Henry Purcell, sluit het novemberprogramma af in het Cultureel Centrum van Lagos en in het auditorium van INUAF, in Loulé Dit is een van de meest karakteristieke Europese opera’s met het verhaal over de liefde tussen Dido, weduwe en koningin van Cartago, en Aeneas, een prins die aan de vernietiging van Troje ontsnapt is.

 

 

Fado&Wine

Ten slotte vindt het evenement Fado & Wine plaats op alle woensdagen in Ginásio Clube in Faro en het Verjaardagsfeest van Álvaro de Campos wordt gehouden tot het eind van de maand. Het complete programma staat op de Facebookpagina van 365 Algarve. Het is ook beschikbaar als download op de site van het Bureau Toerisme van de Algarve.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.