Hét eiland voor liefhebbers van actieve vakanties en sportevenementen

Duitslands grootste eiland biedt een brede waaier aan sportieve activiteiten en evenementen om zelf aan mee te doen of om als toeschouwer van te genieten: keuze genoeg voor de actieve vakantieganger.

twee-fietsers-land-toren-gras

Met een oppervlakte van meer dan 900 vierkante kilometer, een kustlengte van zo’n 600 kilometer en veel zonuren biedt het eiland Rügen de ideale omstandigheden voor een gezonde en actieve vakantie voor iedereen. De zuivere, zilte zeelucht, de uitstekende waterkwaliteit, een net van fiets- en wandelroutes van zo’n 800 kilometer, de prachtige kust met krijtrotsen tussen de Bodden en de Oostzee en het UNESCO-werelderfgoed in nationaal park Jasmund bieden genoeg ingrediënten voor een afwisselende vakantie: actief in alle elementen.

 

 

Ontspannen en inspannen

De natuur ervaren met alle zintuigen en zo de accu helemaal opladen, de wind in de haren voelen, avonturen beleven, nieuwe dingen ontdekken en lekker sporten: actieve vakantiegangers kunnen op het grootste eiland van Duitsland hun hart ophalen. Zo afwisselend als het eiland is, zo divers is het activiteitenaanbod voor nieuwsgierigen, beginners, gevorderden, gezinnen en professionele sporters. Op Rügen kun je fietsen, wielrennen, joggen, vissen, Nordic walken of windsurfen… en wat te denken van paardrijden, zwemmen en wandelen? Of heerlijk ontspannen tijdens een strandyoga- of tai chi-sessie, of in de wellness gelegenheden in de badplaatsen, hotels en pensions.

 

 

Zelf actief meedoen

Elk jaar zijn er verschillende sportieve evenementen: de ‘Wanderfrühling’ en ‘Wanderherbst’ met meer dan 70 (veelal gratis) activiteiten, traditierijke zeilregatta’s, diverse loopevenementen, het eiland-, Sund- en Vilmzwemmen, de Tour d’Allee, de fietsmarathon rond Rügen of de diverse beachvolleyball-toernooien op de stranden van Rügen.
In september 2017 worden meer dan 1000 recreatieve lopers, zwemmers en fietsers, topsporters en triatleten op de 4e Strandräuber IRONMAN 70.3 Rügen verwacht. Dat is een adembenemend sportevenement waarbij triatleten in diverse disciplines op de proef worden gesteld: 1,9 kilometer zwemmen in de Oostzee, 90 kilometer wielrennen op schilderachtige paden over het eiland en de afsluitende halve marathon door de mondaine badplaats Binz aan de Oostzee, langs witte villa’s in badhuisstijl, waarbij duizenden toeschouwers de sportievelingen toejuichen.

Beleven en aanmoedigen

Er hangt adrenaline in de lucht wanneer sporters bij de talloze wedstrijden en evenementen het beste van zichzelf geven. Een onvergetelijke sfeer die je beslist mee naar huis neemt in de vorm van foto’s en herinneringen, of je nu zelf hebt meegedaan of als toeschouwer aanwezig was. Mis ze niet: de Ironman 70.3 op of langs de baan, de Smart Beach Cup in juli in de zinderende arena aan het strand van Binz of op het strand van Sellin, waar ruiterteams in de herfst bij de Beach Polo voor spanning en sensatie zorgen.

Meer informatie op www.ruegen.de/aktivurlaub

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.