De Moselsteig is de mooiste wandelroute van Duitsland in 2016

Steile wijnhellingen in terrasvorm, schilderachtige wijnteeltdorpjes in prachtige valleien, imposante kastelen en Romeinse monumentale bouwwerken.

Cochemer Ritterrunde: Foto: Tourist-Information Ferienland Cochem

Cochemer Ritterrunde: Foto: Tourist-Information Ferienland Cochem

Langeafstandswandelpaden

Slechts twee jaar na de opening is de Moselsteig al met ongeveer 41 procent van alle stemmen (bestaande uit 22.162 wandelaars, lezers van het tijdschrift Wandermagazin en de internetgebruikers van het tijdschrift) gekozen tot de mooiste wandelroute van Duitsland van 2016. Van begin januari tot eind juni 2016 konden wandelliefhebbers hun stem uitbrengen op één van de 10 genomineerde dagtochten en één van de vijf genomineerde langeafstandswandelpaden die ze het leukst vonden.

 

 

De Moselsteig is 365 kilometer lang en loopt vanaf de Franse grens langs de Moezel tot de Duitse monding bij Koblenz. De 24 verschillende etappes zijn heel indrukwekkend dankzij de afwisselende routes, fantastische uitkijkplaatsen en culturele hoogtepunten. Landschappelijke en culturele hoogtepunten zoals de steilste wijnberg van Europa: de Bremmer Calmont, het UNESCO-werelderfgoed in Trier, schilderachtige dorpjes zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell (Moezel) en Cochem, plus schitterende kastelen zoals de burcht Eltz, liggen direct aan de wandelroute.

Moselsteig-Etappe 13: Foto: Mosellandtouristik, C.Heinen

Moselsteig-Etappe 13: Foto: Mosellandtouristik, C.Heinen

 

 

Zeker in de herfst zijn de duizelingwekkend steile wijnbergen en -terrassen in de Eifel een lust voor het oog met de goudgele kleuren en de wijnboeren die op de wijnbergen werken om de oogst binnen te halen. Van dit soort unieke beelden kun je niet alleen genieten tijdens de 24 Moselsteig-etappen zelf, maar ook tijdens een wandeling op de momenteel 22 zijsprongen en droompaden van de Moselsteig. Sinds juli 2016 is de 18 kilometer lange Moselsteig-zijsprong Cochemer Ritterrunde met meer dan 800 hoogtemeters gemarkeerd en begaanbaar. Wandelaars worden beloond met een voortreffelijk uitzicht op het Moezeldal en op de beide hoogtepunten van de route: rijkskasteel Cochem en de ruïne Winneburg. De route kan ook in twee afzonderlijke routes van elk ca. tien kilometer worden verdeeld.

Moselsteig Etappe 20: Foto Mosellandtouristik, D.Ketz

Moselsteig Etappe 20: Foto Mosellandtouristik, D.Ketz

Meer informatie kun je vinden op www.moselsteig.de

Onze routetip

De zijsprong Cochemer Ritterrunde
Afstand: 18,3 km
Duur: 7 uur
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Startpunt en eindpunt: Dalstation van de stoeltjeslift Pinnerkreuz
Meer info: Tourist-Information Ferienland Cochem, tel. 02671/60040

Moselsteig Markierung:  Foto Mosellandtouristik, C.Arnoldi

Moselsteig Markierung: Foto Mosellandtouristik, C.Arnoldi

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.