Ga kerstshoppen tot middernacht in Oldenburg

De extra lange koopavond tijdens de advent is een traditie die niet meer weg te denken is. Elk jaar op de eerste zaterdag van december trekt de stad Oldenburg bezoekers van heinde en verre. Op 3 december kunnen shoppingliefhebbers tot 24 uur naar hartenlust winkelen en natuurlijk ook van de gezellige kerstsfeer in de binnenstad én op de kerstmarkt genieten.

kerstmarkt-van-boven-c-otm-markus-hibbeler

Veel speciaalzaken

Er zijn weinig andere steden die zo´n mooie mix van winkelbelevenis, culturele veelzijdigheid, geneugten en levenskwaliteit bieden als het Noord-Duitse Oldenburg. Rondom de imposante St. Lamberti-kerk en het kasteel van Oldenburg begint het grote voetgangersgebied. Van oudsher gevestigde, traditionele bedrijven zoals de Hirsch Apotheke (sinds 1637), Einrichtungshaus Ullmann (woninginrichter sinds 1836), Optiker Schulz (opticien sinds 1857), de koffie-en thee handelaren Nölker & Nölker (sinds 1920) of Papier Onken (papierhandel sinds 1869) hebben dankzij hun kwaliteit de tand des tijds doorstaan en drukken ook tegenwoordig nog hun stempel op het stadsbeeld.

 

 

Niet alleen langs de ‘hoofdassen’ Lange Straße, Achternstraße en de Heiligengeiststraße, maar ook in de charmante zijstraten van het voetgangersgebied lokken vele, vaak nog zelfstandige speciaalzaken. Of u op zoek bent naar mode en accessoires, meubels en woondecoraties, speelgoed of huishoudelijke apparatuur, er is in iedere prijsklasse voor elk wat wils te vinden.

 

 

Gezellig kerstdorp

Een bezoek tijdens de donkere dagen voor kerst is ook de moeite waard vanwege de kerstmarkt, die hier Lambertimarkt wordt genoemd. Wat ooit begon als een kleine kerstbazaar en kerstboomhandel is uitgegroeid tot een van de populairste kerstmarkten in Noord-Duitsland. Ook de kerstmarkt is trouwens op 3 december tot middernacht geopend. Het prachtig versierde kerstdorp met veel dennengroen en duizenden lichtjes, de heerlijk geurende lekkernijen en de fraaie kerstartikelen zorgen voor de perfecte kerstsfeer.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag: 11 – 21.30 uur; zaterdag 3 december tot 24 uur
Zondag t/m donderdag: 11 – 20.30 uur

Meer informatie:
Touristinfo/Ticketshop Oldenburg | Schloßplatz 16 | 26122 Oldenburg
Tel. +49 (0)441 361613-66 | info@oldenburg-tourist.de | www.wegnaaroldenburg.nl

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.