Aspen maakt zich op voor 40e Gay Ski Week

Van 15 tot 22 januari 2017 vindt in het Amerikaanse skiresort Aspen de Gay Ski Week plaats. En dat wordt een aardig feestje want het evenement vindt voor de 40e keer plaats. Naar verwachting zullen zo’n 5000 gays (m/v) aanwezig zijn voor een week vol activiteiten op de pistes en in het bergstadje.

aspen-gay-vlag-skien

Betekenisvolle traditie

40 jaar geleden zette Aspen de toon door de allereerste Gay Ski Week te organiseren. Dit liberale bergstadje en bekende skioord wilde hiermee een lans breken voor een groep die toen nog mondjesmaat werd geaccepteerd in het conservatieve Amerika. De week was niet alleen bedoeld als get-together maar had – en heeft nog steeds – een charitatief karakter. De Gay Ski Week is een non-profit evenement: de opbrengsten gaan naar projecten ter bevordering van de tolerantie, acceptatie en maatschappelijke ondersteuning van de homogemeenschap.

 

 

Van yogasessies, skitochten tot hottubparties

Het weekprogramma bevat zowel sport als plezier. Zo zijn er dagelijks groepsyoga- en/of fitnesssessies. Met de ‘Mountain du Jour” is er elke dag een begeleide skitocht op diverse skiniveaus door het skigebied van Aspen, inclusief groepslunches in participerende bergrestaurants.
Maar het epicentrum tijdens de Gay Ski Week is het centraal gelegen Limelight Hotel. Alle middagen is het hier party-time, met live muziek, DJ’s, cocktails en de roemruchte hottubparties. Daarvoor staan 2 kanjers van buitenjaccuzi’s – elk geschikt voor 20 personen- buiten te stomen. De Grande Finale is op zaterdagavond, met de net zo fameuze Pool Party.

 

 

Niet alleen voor mannen

Ook al trekt dit evenement veel meer mannelijke deelnemers, de lesbiennes worden zeker niet in de Aspense vrieskou gezet. Zo zijn er women-only evenementen, als de Women’s Apres Ski, Women’s Cocktails & Nibbles en het Women’s Dinner.

Spraakmakende evenementen

Waar de dames en de heren elkaar zeker zullen gaan treffen is tijdens de Downhill Drag Costume Competition op vrijdag 20 januari. Het meest spraakmakende event van de week! Deze hilarische kostuumwedstrijd – op ski’s – heeft dit jaar als toepasselijk thema “40 Never Looked So Good”.

Skioord met een reputatie

Aspen ligt in de staat Colorado en staat vooral bekend als hét skioord voor ‘the rich&famous”. Neemt niet weg dat dit resort met 6000 vaste bewoners het meest wordt bezocht door families en echte skifanaten. Het skigebied kent namelijk een grote verscheidenheid aan pistes, verdeeld over vier bergen: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass en Buttermilk. Goed voor bijna 500 km, ontsloten door hightech skiliften en onderling bereikbaar met shuttlebusjes.

In Nederland organiseert specialist www.skieninAmerika.nl reizen naar Aspen tijdens de Gay Ski Week. Meer informatie over de activiteiten en Aspen op www.gayskiweek.com en www.aspensnowmass.com.

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.