De Epic Pass: met één skipas wereldwijd skiën

Komend seizoen is het mogelijk om met één skipas te skiën in maar liefst 19 skigebieden en 41 skiresorts, verdeeld over 3 continenten en 7 landen. De Epic Pass biedt toegang tot skigebieden in Amerika, Canada, Australië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

europe-is-epic

Toetreding grote Europese skigebieden

Initiatiefnemer is Vail Resorts, de groep die al 13 Amerikaanse skiresorts beheert. Onder het mom, eigen kinderen eerst, maakten ze al eerder de stap naar een Epic Pass voor al hun skigebieden, inclusief die in Australië. En met ingang van komen winterseizoen komen daar nu ook grote Europese skigebieden bij.

 

 

19 skigebieden, verspreid over 7 landen

De Epic Pass is een seizoenspas en geldt voor de volgende skigebieden:
USA: Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone en Arapahoe Basin in Colorado, Park City in Utah, Heavenly, Northstar en Kirkwood in Lake Tahoe, Wilmot Mountain in Wisconsin, Afton Alps in Minnesota and Mt. Brighton in Michigan (onbeperkt)
Australië: Perisher (onbeperkt)
Frankrijk: Les 3 Vallees, Paradiski, Espace Killy (max. 6 dgn, 2 dgn per skiresort)
Italië: Dolomiti Skirama Adamello Brenta (max. 3 dgn)
Zwitserland: Les 4 Vallees (max 5 dgn)
Oostenrijk: Arlberg (max 3 dgn)
Canada: Whistler-Blackcomb (max 5 dagen)

 

 

Interessant bij skivakantie Amerika én skiweekend in Europa

De Epic Pass kost zo’n € 770 en is interessant voor wintersporters die sowieso plannen hebben voor een skireis naar Amerika. Met een week skiën in bijvoorbeeld het grootste skigebied van Amerika, Park City in Utah plus een weekendje skiën in het Franse Les 3 Vallees zijn de kosten er al uit. De Epic Pass wordt in een gelimiteerde oplage uitgegeven en is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij SkieninAmerika.nl en WintersportCanadaAmerika.nl.

Vanaf Amsterdam binnen 12 uur op Amerikaanse pistes

Een wintersportvakantie naar Amerika is allang geen ver-van-mijn-bed-show meer. Zo startte Delta Air Lines onlangs een directe lijn van Amsterdam naar Salt Lake City waardoor je binnen 12 uur op de pistes kunt staan. Poedersneeuw en het typische Amerikaanse sfeertje zijn bucketlist-ervaringen die blijvend hoog scoren bij echte skiliefhebbers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.