Aa en Hunze start met innovatievouchers voor recreatieondernemers

Het gaat goed met het toerisme in Drenthe. Onlangs nog werd bekend dat de Drentse hotels dit jaar te maken hebben met de grootste groei in het aantal overnachtingen van heel Nederland. De gemeente Aa en Hunze wil graag dat ook recreatieondernemers profiteren van de aantrekkende belangstelling voor de provincie en daarom introduceert de gemeente speciale innovatievouchers.

Winnaar Toeristisch Samenwerkingsverband Award Aa en Hunze

Winnaar Toeristisch Samenwerkingsverband Award Aa en Hunze

Toeristproof 2020

Op verzoek van een aantal bedrijven uit de verblijfsrecreatie heeft de gemeente Aa en Hunze afgelopen zomer een onderzoek gedaan. Hieraan hebben 300 toeristische gasten deelgenomen. Burgemeester Eric van Oosterhout: “Uit de enquête kwam naar voren dat de natuur en vele recreatiemogelijkheden de belangrijkste redenen zijn om dit gebied te bezoeken. Om recreatiebedrijven ‘toeristproof 2020’ te maken biedt de gemeente ondernemers de mogelijkheid om een bedrijfsscan te laten doen. Op deze manier hopen we de dag- en verblijfsrecreatie in Aa en Hunze naar een nog hoger niveau te tillen.”

 

 

Recreatieondernemers kunnen hun bedrijf laten testen door professionele leisure (vrije tijds) experts van netwerk- en adviesorganisatie Pleisureworld. De scan levert een 10-punten verbeterplan op met concrete tips en aanbevelingen om de onderneming ‘toeristproof 2020’ te maken. Met als doel nieuwe inzichten en concrete tips en aanbevelingen om het productaanbod, de productieprocessen of diensten te optimaliseren. In 2017 kunnen 8 ondernemers een bedrijfsscan laten doen.

 

 

Enquête

Uit de enquête is naar voren gekomen dat activiteiten die gasten ondernemen in het gebied voornamelijk fietsen en wandelen zijn. Een belangrijk speerpunt voor de gemeente en betrokken partijen om te voorzien in een optimale toeristische infrastructuur. Ondernemers staan ook voor de uitdaging om te zorgen voor een fijne verblijfsaccommodatie en activiteiten die aansluiten op de beleving. Online boeken, optimale bereikbaarheid en oog voor betaalbare kwaliteit zijn de minimale eisen van gasten. Om recreatieondernemers daarbij verder op weg te helpen krijgen ze de mogelijkheid om een bedrijfsscan te laten doen.

kunstkeet-zetten-1000

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.