Bekijk het iconisch kubusvormig ontwerp en spraakmakend interieur van het luchthavenhotel

Hilton Amsterdam Airport Schiphol won afgelopen maandag 21 november in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. Het hotel is een ontwerp van het gerenommeerde Nederlandse bureau Mecanoo architecten en is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.

hilton-amsterdam-schiphol

Iconisch

Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt. Het spectaculaire atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel. “Het hotel beantwoordt op slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven,” aldus het juryrapport. “Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.”

 

 

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa. De professionele jury beoordeelt op creativiteit, innovatie en kwaliteit. In de categorie architectuurnieuwbouw versloeg het Hilton op Schiphol concurrenten uit Istanbul, London, München, Mallorca en Sarajevo.

 

 

Beste nieuwbouwhotel

“We voelen ons vereerd en zijn enorm trots dat Mecanoo architecten voor het ontwerp van Hilton Amsterdam Airport Schiphol de EDHA award voor beste nieuwbouwhotel 2016 heeft gewonnen”, zegt Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide. “Deze geweldige erkenning hebben we bereikt met inspiratie, moed, aandacht voor details en – uiteraard – geweldig teamwerk tussen de ontwerpers van Mecanoo, interieurontwerpers The Gallery HBA, Hilton, de eigenaar Schiphol Real Estate en de vele teamleden van Hilton die een bijdrage hebben geleverd om dit hotel zo speciaal te maken! Het visionaire ontwerp en interieur van Hilton Amsterdam Airport Schiphol staat model voor een nieuwe generatie luchthavenhotels. Het is een geweldig dynamische en inspirerende omgeving.”

Grote eer

Ellen van der Wal, partner Mecanoo architecten, is heel blij met de onderscheiding: “Het is een grote eer de European Hotel Design Award te ontvangen. De jury heeft de natuurlijke vormentaal, het gebruik van daglicht en de perfecte akoestiek kunnen waarderen. Onze droom van ruimtelijkheid en gastvrijheid hebben we kunnen verwezenlijken door de standvastigheid en het vertrouwen van de inspiratievolle opdrachtgevers, gebruikers en alle andere betrokkenen. We zijn hen daar erg dankbaar voor.” We zijn erg blij met deze prijs. Helemaal omdat dit het bewijs is dat onze visie op gebiedsontwikkeling internationaal gewaardeerd wordt”, zegt Jeroen Hattink, projectdirecteur van Schiphol Real Estate. “De verregaande samenwerking met Hilton Amsterdam Airport Schiphol, HBA en Mecanoo heeft ervoor gezorgd dat vanuit verschillende disciplines de maximale expertise is geleverd met dit hotel als teamresultaat.”

Meest toonaangevend

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers verwelkomde in december 2015 de eerste gasten. Het is met 1.800 vierkante meter aan vergader- en evenementruimte het meest toonaangevende hotel met het grootste Conference Centre op de luchthaven Schiphol. Het ontwerp van Mecanoo architecten, in combinatie met het interieurontwerp van het Britse bureau The Gallery HBA, brengen innovatief eigentijds design met een ‘Dutch Touch’ tot leven. De ingetogen, imposante ruimtes, eersteklasvoorzieningen, Axis Lobby & Cocktail Bar, Bowery Restaurant en eforea spa bieden zakelijke gasten en reizigers een gastvrij onthaal. Via een traverse is het hotel direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.