In de sporen van smokkelaars

Dit winterseizoen introduceert Ischgl (Oostenrijk) 3 nieuwe skiroutes: de Smuggler’s Runs. Met deze runs, van Ischgl naar het belastingvrije Samnaun (Zwitserland), herleven wintersporters de smokkelgeschiedenis die de Ischgl-Samnaun regio rijk is.

smokkelaarsroute-ischgl

Verschillende niveau’s

De skiroutes, goud, zilver en brons, zijn ingedeeld naar afstand en skiniveau. De gouden Smuggler’s Run is met 59 km de langste route ter wereld en samen met de zilveren route uitdagend voor gevorderde wintersporters. De bronzen route is ideaal voor beginners.

 

 

Net zoals veel grensgebieden, was het Paznauntal vroeger populair voor het smokkelen van handelswaar. Met de nieuwe skitrajecten worden de smokkelaarsroutes in ere hersteld. De ‘Smuggler’s Run Gold’ is de langste en meest uitdagende parcours van de wereld en brengt sportievelingen van de Oostenrijkse kant van de grens rechtstreeks naar het Zwitserse belastingvrije dorp Samnaun. Tijdens deze skitour van 4 uur, met een totale lengte van 59 km inclusief liften, passeer je de mooiste uitzichtpunten Palinkopf (2.864 m), Piz Val Gronda (2.812 m) en Muller (2.509 m). De zilveren smokkelaarsroute leid je over de zwarte en rode pistes van de Silvretta Arena. De bronzen Smuggler’s run is de kortste route van de drie en ideaal voor skiërs en snowboarders die liever een makkelijke afdaling maken.

 

 

iSki Ischgl App

Het is nu ook mogelijk om de smokkelroutes te tracken met de ‘iSki Ischgl app’. De applicatie ‘iSki’ traceert de skiroute via gps op de smartphone zonder het gebruik van internet, wat hoge roamingkosten bespaard. Wanneer wintersporters de checkpoints van de runs (goud, zilver of brons) in de juiste volgorde skiën, maken zij kans op mooie prijzen. Dagelijks wordt er een Buff-hoofdband verloot, wekelijks een speciale smokkelaarsrugzak en per seizoen maken de deelnemers kans op een volledig verzorgde reis naar Ischgl inclusief concertkaarten voor het Top of the Mountain Closing Concert.

bergen-sneeuw-ischgl

Smuggler’s Run Goud: 35.7 km run
Liften: 23,3 km
Totale afstand: 59 km inclusief liften
Hoogteverschil: 6.463 m

Smuggler’s Run Zilver: 24.7 km run
Totale afstand: 41.1 km inclusief liften
Hoogteverschil: 4.745 m

Smuggler’s Run Brons: 19.8 km run
Totale afstand: 40.2 km inclusief liften
Hoogteverschil: 3.191 m

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.